HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας σε υπουργούς: Κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις και καθυστερήσεις

Τσίπρας σε υπουργούς: Κλείσιμο αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις και καθυστερήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση, χωρίς καθυστερήσεις αλλά και υποχωρήσεις, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από τον ανασχηματισμό, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ευχόμενος καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα μέλη της κυβέρνησης, αλλά πρόσθεσε απευθυνόμενος στους παλιότερους ότι ο ρόλος τους πλέον είναι κρισιμότερος και δυσκολότερος από πριν. «Ο ανασχηματισμός είναι για εμένα τομή, την οποία σηματοδοτούν οι νέοι, και συνέχεια, καθώς οι παλιοί έχουν σήμερα μεγαλύτερη ευθύνη για τη συνοχή του κυβερνητικού έργου και τη στήριξη των νέων συναδέλφων σε μία κρίσιμη περίοδο».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τάχιστα και εντός χρονοδιαγράμματος τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς υποχωρήσεις αρχών και χωρίς κωλυσιεργίες και άσκοπες καθυστερήσεις. Αμέσως μετά να ανοίξει στην ώρα της η συζήτηση για τα απαιραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν σε βάθος χρόνου τη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά στην Αχτσιόγλου

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Εφη Αχτσιόγλου. «Το μεγάλο βάρος της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά θα το επωμιστεί μία νέα συνάδελφος αλλά εξαιρετικά ικανή, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Εργασίας και είμαι βέβαιος ότι θα έχει τη στήριξη όλων μας για να πετύχει», είπε ο πρωθυπουργός για τη νέα υπουργό Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς πρέπει να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Αλλωστε, τα πρώτα σχόλια των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό ανέφεραν ότι αυτός έγινε για να «καλμάρουν» οι δανειστές και να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιολόγηση. Σε αυτό το πλαίσιο, New York Times, Financial Times και Reuters σημείωναν τη μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη εξαιτίας των αντιρρήσεών του για αποκρατικοποιήσεις, όπως και του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαιτίας καθυστερήσεων.

Οσο για την αλλαγή της «σκυτάλης» στα υπουργεία, θα γίνει τη Δευτέρα, με τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση