HomeΚΡΗΤΗΚυριακάτικη λειτουργία της αγοράς με κινητοποιήσεις

Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς με κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις  στην αγορά και του Ηρακλείου, και όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία σήμερα Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Τουλάχιστον για τους εμπόρους που το επιθυμούν, αφού είναι πια γνωστός ο προαιρετικός χαρακτήρας της κυριακάτικης λειτουργίας των μαγαζιών.

Οι έμποροι προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους, αφού η κυριακάτικη χαλαρότητα των καταναλωτών, το πλήθος του κόσμου που θα βρίσκεται κυρίως στο κέντρο της πόλης και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον καλό καιρό που επικρατεί, ίσως να προσελκύσουν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Επίσης οι έμποροι «ποντάρουν» στο γεγονός ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η τελευταία εκπτωτική πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη τους κάποιοι καταναλωτές οι οποίοι έχουν ήδη κατά νου κάποιες αγορές.

Η πορεία των εκπτώσεων

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου 2016 και η μέχρι τώρα καταναλωτική κίνηση χαρακτηρίζεται μάλλον συγκρατημένη, μολονότι μια καλή έρευνα αγοράς μπορεί να αποβεί πραγματικά συμφέρουσα για τους καταναλωτές.

Οι κινητοποιήσεις και η στήριξη του ΕΚΗ

Για μία ακόμη φορά, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Η διοίκηση του ΕΚΗ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της εξέφρασε τη στήριξή της στους απεργούς και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να απέχουν σήμερα από τις αγορές.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  στηρίζει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 , στον κλάδο του εμπορίου, στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη  για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου  λόγο της περιόδου προσφορών .

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά έρμαιο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταστρέφοντας το μικρομεσαίο εμπόριο που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν για ακόμη μια φορά ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση  του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Ν. 4177/13 και στην Επαναφορά της Κυριακής Αργίας με νομοθετική Πρωτοβουλία.

Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το ΕΚΗ καλεί τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να στηρίξουν τους συναδέλφους μας στο εμπόριο, με την απουσία τους από τις αγορές την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016».

Διαφήμιση
Διαφήμιση