HomeΣΠΟΡΟι κερδισμένοι της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Οι κερδισμένοι της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Η 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα , δεν είχε επιτυχημένο πρόσημο για τις ελληνικές ομάδες . Τόσο ο Παναθηναϊκός , όσο και ο  Ολυμπιακός , γνώρισαν , εντός προγράμματος μεν , αλλά ήττες που μπορούσαν να τις αποφύγουν . Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 91-83 στην παράταση στην Τουρκία από την Εφές ( 70-70 η κανονική διάρκεια ) , ενώ οι Ερυθρόλευκοι στο ΣΕΦ με 81-75 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πέραν από τα πεπραγμένα των ελληνικών ομάδων , ας δούμε ποιες ομάδες κέρδισαν έδαφος σε αυτήν την 5η αγωνιστική με τα αποτελέσματα που πέτυχαν.

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας :  Οι Πρωταθλητές Ευρώπης , μετά την ήττα-σοκ  της Φενερμπακτσέ από την Ούνιξ , είναι η μόνη αήττητη ομάδα της Ευρωλίγκα . Διατήρησαν αυτό το αήττητο , επικρατώντας στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού , πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 81-75.

Οι Μοσχοβίτες , με εξαίρεση το τέταρτο δεκάλεπτο που πήγαν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα , έλεγξαν τον ρυθμό σε όλον τον αγώνα και έφτασαν εύκολα στην νίκη στην έδρα ενός από τους βασικούς αντιπάλους τους για τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , οι Ντε Κολό , με 23 πόντους και 9  Ριμπάουντ και Τζάκσον με 15 πόντους και 5 ασίστ.

 

Ούνιξ Καζάν : Ένα από τα ισχυρά αουτσάιντερ της διοργάνωσης , κέρδισε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί και μάλιστα στην έδρα του ! Η Ούνιξ Καζάν επικράτησε 81-73 στην έδρα της Φενερμπακτσέ στην πρώτη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Οι Ρώσοι κρατούσαν το προβάδισμα σε όλον τον αγώνα και με κορυφαίους τους Λάνγκφορντ που πέτυχε 28 πόντους και μάζεψε και 10 ριμπάουντ αλλά και τον Παραχούσκι που είχε 20 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Με εμφανίσεις και αποτελέσματα σαν αυτό , η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου μπορεί να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισής της στην επόμενη φάση.

Μπαρτσελόνα :  Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα , παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει , πήρε μια σπουδαία νίκη σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης . Η Μπαρτσελόνα πήρε την νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με 79-69 και μάλιστα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Οι Καταλανοί , στηρίχθηκαν κυρίως  στον Ράις που είχε 21 πόντους, στον Ντόρσει που είχε 11 πόντους και 11 ριμπάουντ και στον επανακάμψα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κόπονεν που συμπλήρωσε άλλους 14 πόντους.

Σημαντική νίκη ψυχολογίας για την Μπάρτσα στην προσπάθεια της για τερματισμό στην πρώτη τετράδα.

 

Μπάμπεργκ :  Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι το πόσο υπολογίσιμος αντίπαλος είναι καθώς μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε την Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση με 106-102 ( 91-91 η κανονική διάρκεια ) .

Η Μπάμπεργκ είχε πολλούς πρωταγωνιστές σε αυτήν την σπουδαία νίκη , με σημαντικότερους , τον Μίλερ που είχε 27 πόντους και 5 ριμπάουντ , τον Μέλι με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και φυσικά τον Νίκο Ζήση με 13 πόντους και 3 ασίστ.

Αυτή η νίκη ήταν άλλο ένα μικρό , αλλά σταθερό βήμα πρόκρισης για τους πολύ ποιοτικούς Γερμανούς.

 

Μπασκόνια :  Κάθε σημαντικό αποτέλεσμα για τους Βάσκους , δείχνει πως οι τόσες αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ , δεν ξερίζωσαν τον χαρακτήρα της ομάδας που υπάρχει τόσα χρόνια.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν και η νίκη στην Σερβία επί του Ερυθρού Αστέρα με 70-63. Η ομάδα του Αλόνσο έφτασε σε αυτήν την νίκη με πρωταγωνιστές τον Λάρκιν που είχε 16 πόντους , 6 ασίστ και 4 κλεψίματα και τον Βόιγκτμαν με 11 πόντους και 8 Ριμπάουντ.

Και μόνο η διεκδίκηση της πρόκρισης , μετά τα τόσα χαμένα κομμάτια του περσινού εκπληκτικού πάζλ ,συνιστά επιτυχία για τους εκπληκτικούς Βάσκους.

 

Έτσι κάπως ολοκληρώθηκε και η 5η αγωνιστική , οι δύο ομάδες μας , παρά τις ήττες αυτές τις ομάδες είναι σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση και αν συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών θα την πετύχουν και το ζητούμενο θα είναι το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση