HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕλληνική βράβευση στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Φλωρεντίας

Ελληνική βράβευση στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Φλωρεντίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβείο ανδρικού ρόλου κέρδισε χθες βράδυ στην Φλωρεντία, στο Montelupo Fiorentino MIIFF, το «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη.

Είναι το δέκατο βραβείο για την ταινία και το τρίτο για τον Γιάννη Στάνκογλου, μετά το μεγάλο βραβείο στην Figuera Film Art, τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρώτου ρόλου στο London Greek Film Festival, και τα βραβεία σκηνοθεσίας, ανδρικού ρόλου, β’ ανδρικού ρόλου και μοντάζ στο Bridges IFF στο Ναύπλιο.

Έχοντας αποσπάσει τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α΄ ανδρικού ρόλου για τον Γιάννη Στάνκογλου, στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, το υπαρξιακό αστικό γουέστερν του  Δημήτρη Αθανίτη αναδεικνύει ανατριχιαστικά πώς οι αδύνατοι και υποτιμημένοι μπορούν να μετατραπούν στην πιο επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα της κοινωνίας, περιμένοντας απλά να εκραγούν και να εκδικηθούν.

Με τους Κόρα Καρβούνη, Κώστα Ξυκομηνό, Εύα Στυλάντερ, Μενέλαο Χαζαράκη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη και Χρήστο Μπενέτση να συμπληρώνουν το καστ, ένας μοναχικός άνδρας απολύεται από το εργοστάσιο, όπου εργάζεται. Νιώθοντας θύμα μιας ακραίας αδικίας, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη. Όμως, δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του, ο οποίος πρέπει να παλέψει με τον κόσμο των μεγάλων. Έναν κόσμο αόρατο.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση