HomeΕΛΛΑΔΑΑπoγοήτευση πρυτάνεων: Διακόπηκε ο διάλογος για τα μεταπτυχιακά από την πολιτική ηγεσία

Απoγοήτευση πρυτάνεων: Διακόπηκε ο διάλογος για τα μεταπτυχιακά από την πολιτική ηγεσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απογοήτευσή τους διατυπώνουν οι Πρυτάνεις για τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ως προς το διάλογο για το Σχέδιο Νόμου για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν, αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων, σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα, επισημαίνει ότι διαπίστωσε με απογοήτευση, πως μετά την κατάθεση των θέσεών της για τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά προγράμματα σπουδών, διεκόπη ο διάλογος.

Ενώ τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην κατάθεση του σχεδίου νόμου στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Οι πρυτάνεις τονίζουν ότι το σχέδιο νόμου έχει την κατεύθυνση της υπερ-ρύθμισης και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και την ποιότητα των διδακτορικών διατριβών σε όλα τα Πανεπιστήμια και υπογραμμίζουν ότι οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας και τα Πανεπιστήμια αποτελούν εγγύηση της λειτουργίας τους και της ποιότητάς τους.

Η Σύνοδος υπογραμμίζει στο ψήφισμα πως «περιμένει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τη συνέχιση του διαλόγου, ώστε να προκύψει ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει την αποτελεσματική λειτουργία των μεταπτυχιακών σπουδών».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση