HomeΚΟΣΜΟΣΣταϊνμάιερ για δηλώσεις Ερντογάν: Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί

Σταϊνμάιερ για δηλώσεις Ερντογάν: Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι «φιλοξενεί τρομοκράτες», υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Η απάντηση του Βερολίνου ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος απάντησε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν», όπως  μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Αυτή τη στιγμή η Γερμανία έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες χώρες σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία τρομοκρατών. Θα μείνετε στην ιστορία σαν μια χώρα που υποδέχεται τρομοκράτες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει  το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στείλει στο Βερολίνο περισσότερους από 4.000 φακέλους με αιτήματα έκδοσης προσώπων που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς να λάβει θετική απάντηση.

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει «στενές και εποικοδομητικές σχέσεις» με την Άγκυρα αλλά «δεν θα μασήσει τα λόγια της» σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση