HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣτο Ηράκλειο η Σοφία Νικολαΐδου με πρωτοβουλία του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο η Σοφία Νικολαΐδου με πρωτοβουλία του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου το μεσημέρι η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου θα επισκεφτεί το Πειραματικό Λύκειο και το Πειραματικό Γυμνάσιο και θα συζητήσει για το βιβλίο της Χορεύουν οι ελέφαντες που διάβασαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην ενότητα «Τα φύλα στη λογοτεχνία».

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας συγγραφέας θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο Αναλόγιο το βιβλίο της Καλά και σήμερα. Το χρονικό του καρκίνου στο δικό μου στήθος. Για το βιβλίο θα μιλήσει η πρόεδρος του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο» Καίτη Κουναλάκη-Μπουδάκη. Συμμετέχουν μαθητές από τον Όμιλο λογοτεχνίας του Πειραματικού Λυκείου που θα παρουσιάσουν τη συγγραφέα και θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

parousiasi vivliou

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί η Σοφία Νικολαίδου θα πραγματοποιήσει σεμινάριο δημιουργικής γραφής στον Κοινωνικό χώρο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Το σεμινάριο διοργανώνουν το Γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων νομού Ηρακλείου, το Δίκτυο δημιουργικής γραφής «Ενοχλώντας τις λέξεις» και οι Όμιλοι Λογοτεχνίας Πειραματικού Λυκείου και Πειραματικού Γυμνασίου.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος η Σοφία Νικολαΐδου θα ασχοληθεί με την πεζογραφία.

Στο δεύτερο μέρος ο Ανδρέας Καρακίτσιος καθηγητής παιδικής λογοτεχνίας ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Δημιουργική Γραφή και Εκπαίδευση” Α.Π.Θ. θα ασχοληθεί με την ποίηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση