HomeΚΟΣΜΟΣΗ πιο σύντομη διεθνής πτήση στον κόσμο- Μόλις οκτώ λεπτά στον αέρα

Η πιο σύντομη διεθνής πτήση στον κόσμο- Μόλις οκτώ λεπτά στον αέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά οι επιβάτες θα φτάνουν στον προορισμό τους στην πιο σύντομη διεθνή διαδρομή στον κόσμο.

Ο λόγος για την αεροπορική σύνδεση μεταξύ δύο πόλεων μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας, που απέχουν μεταξύ τους μόλις 21 χιλιόμετρα και όπως είναι λογικό οι ταξιδιώτες περισσότερη ώρα σπαταλούν στο αεροδρόμιο για το check in και τις διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης, παρά στο ταξίδι.

Η πτήση που δρομολογεί μια αεροπορική εταιρεία θα συνδέει το St, Gallen της Ελβετίας με την πόλη Friedrichshafen στην Γερμανία και η διάρκειά της δεν θα είναι παραπάνω από οκτώ λεπτά. Το ταξίδι αποτελεί τη συντομότερη αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, καθώς συνδέει τις δύο αυτές πόλεις που απέχουν μόλις 13 μίλια μεταξύ τους.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες πρέπει να περάσουν γύρω από τη λίμνη Constance με αποτέλεσμα η διαδρομή οδικώς να ξεπερνά τη μία ώρα ή περίπου τα 80 λεπτά αν επιλέξει κανείς να μεταβεί εκεί με φέρρυ μποτ.

Η πτήση που δρομολογεί η αυστριακή εταιρεία  People’s Viennaline, θα γίνεται με μικρά 50θέσια αεροπλάνα τύπου Embraer και έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο πτήσεις την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Σύμφωνα με την Mirron το εισιτήριο για one way διαδρομή κοστίζει μόλις 40 ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ μικρότερης διεθνούς πτήσης ήταν ένα δεκάλεπτο ταξίδι από τη Βιέννη στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, το οποίο πραγματοποιεί η -επίσης αυστριακή εταιρεία- FlyNiki, από το 2015.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση