HomeΚΡΗΤΗΕνώπιον του ανακριτή οι οκτώ για το κύκλωμα των παράνομων μεταναστών-Ανάμεσα τους η Ηρακλειώτισσα

Ενώπιον του ανακριτή οι οκτώ για το κύκλωμα των παράνομων μεταναστών-Ανάμεσα τους η Ηρακλειώτισσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου θα βρεθούν σήμερα τα οκτώ από τα δέκα μέλη του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, που αποκαλύφθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού.

Τα άτομα που συνελήφθησαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνολικά είναι έντεκα, αλλά ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση του στον εισαγγελέα, καθώς κρίθηκε ότι ο ρόλος του ήταν επικουρικός και όχι καθοριστικός στη σύνθεση και λειτουργία του κυκλώματος.

EGKLHMATIKH ORGANOSH 1

Ανάμεσα σε αυτούς που πρόκειται να περάσουν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή είναι και η 50χρονη υπάλληλος επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, η οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε σημαντικό ρόλο στον “πυρήνα” του κυκλώματος στην Κρήτη.

Η εν λόγω γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο πόστο του “check in” των επιβατών της κάθε πτήσης, επιβίβαζε τους μετανάστες “δια της πλαγίας οδού” χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν.

Μάλιστα μόνο κατά τη βάρδια της περνούσαν οι παράνομοι μετανάστες, που είχαν συμφωνήσει έναντι αδράς αμοιβής να ταξιδέψουν προς χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.

Για κάθε “κεφάλι” είχε συμφωνήσει και το ανάλογο ποσό που έβαζε στην τσέπη της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση