HomeΚΡΗΤΗΠροκηρύχτηκε ο διαγωνισμός βυθομέτρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός βυθομέτρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΑΔΜΗΕ προκήρυξε διαγωνισμό για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Πελοποννήσου με την Κρήτη με αντικείμενο την βυθομέτρηση προκειμένου να εγκατασταθεί το υποβρύχιο καλώδιο των 150 kV.

Όπως είχε αποκαλύψει αρχικά το energypress, ο ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε τελικά αυτή την εβδομάδα την πρόσκληση και τους όρους του διαγωνισμού με τίτλο:»Εκπόνηση προμελέτης γραφείου και αναγνωριστικής ωκεανογραφικής-βυθομετρικής έρευνας, για τη μελέτη & εγκατάσταση Υποβρυχίου Καλωδιακόύ συστήματος 150kV της Διασύνδεσης Ν.Πελοποννήσου-Κρήτης»

Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ είναι στις 400.000 ευρώ και οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τη μελέτη σε διάστημα 105 ημερών από τότε που θα υπογραφεί και θα τεθεί σε ισχύ η σύμβαση.

Η διακήρυξη αφορά στην εκπόνηση του έργου προμελέτης γραφείου και αναγνωριστικής ωκεανογραφικής – βυθομετρικής έρευνας από τον Κόλπο Νεάπολης της Νότιας Πελοποννήσου, μέχρι τον Κόλπο Κισσάμου της Δυτικής Κρήτης.

Σκοπός της έρευνας είναι, όπως αναφέρεται στο κείμενο της διακήρυξης:

1. Η συλλογή στοιχείων από αρμόδιους φορείς, σχετική βιβλιογραφία και άλλες πηγές, που αφορούν στην θαλάσσια δραστηριότητα της περιοχής (αλιευτικές δραστηριότητες, θαλάσσιες εργασίες, αγκυροβόλια κλπ) καθώς και βυθομετρικά, γεωλογικά και ωκεανογραφικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας.

2. Η εκπόνηση έρευνας γραφείου (desktop study) με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν

3. Η πραγματοποίηση θαλάσσιας αναγνωριστικής βυθομετρικής έρευνας με χρήση πολυδεσμικού βυθομέτρου (multi-beam echo-sounder (MBES)), στις σκιαγραφημένες ζώνες του συνημμένου χάρτη της περιοχής.

4. Η υποβρύχια φωτογράφηση – βιντεοσκόπηση καθώς και δοκιμές διείσδυσης σιδερένιας ράβδου για τα τμήματα των παραπάνω ζωνών με βάθη θαλάσσης από μηδέν έως 30 μέτρα.

5. Η πραγματοποίηση έρευνας της κατακόρυφης υποδομής του πυθμένα για την περιοχή βάθους θαλάσσης 0 έως 50 μέτρων, με χρήση σεισμικού τομογράφου (sub bottom profiler SBP)

6. Η σύνταξη της αντίστοιχης τεχνικής έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν (βέλτιστη διαδρομή κλπ).

Η τεχνική έκθεση της παρούσας έρευνας θα ενσωματωθεί στην διακήρυξη του έργου της διασύνδεσης Νοτίου Πελοποννήσου – Κρήτης, με σκοπό την παροχή ενδεικτικών πληροφοριών στους υποψήφιους προσφέροντες για την προ την εγκατάσταση τελική έρευνα και μελέτη που θα απαιτηθεί για τον τελικό σχεδιασμό, την ασφαλή πόντιση και την δυνατότητα ταφής των καλωδίων για προστασία από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση