HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι απολογίες των μελών του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Ξεκινούν οι απολογίες των μελών του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφτασε η ώρα των απολογιών για τους 10 συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Εντός της ημέρας, το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου θα περάσουν οι 8 από τους 10 συλληφθέντες, προκειμένου να εξηγήσουν στους δικαστικούς λειτουργούς πως εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος, το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «διεθνικό δίκτυο».

Οι υπόλοιποι δύο θα απολογηθούν την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται πως αρχικά οι συλληφθέντες ήταν συνολικά 11, ωστόσο ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Και οι 10 αντιμετωπίζουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο τρόπος με τον οποίο είχαν στήσει το κύκλωμα οι εμπλεκόμενοι παραπέμπει σε μεθόδους, που έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετά χρόνια πριν στο εξωτερικό και τώρα ήρθαν και στην Ελλάδα.

Το ρόλο του κεντρικού διαχειριστή φαίνεται ότι διαδραμάτιζε ο πυρήνας της Τουρκίας, ο οποίος ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που διέθετε ο κάθε μετανάστης, επέλεγε και τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδέψει.

Στην περίπτωση που οι μετανάστες διακινούνταν χερσαία προς την Ευρώπη, που δεν είχαν δηλαδή αρκετά χρήματα, διασυνδέονταν με τον πυρήνα της Θεσσαλονίκης, ενώ στις περιπτώσεις εκείνες που οι μετανάστες είχαν να καταβάλλουν τον χρηματικό ποσό των 3.500-4.000 ευρώ ανά άτομο, έρχονταν μέσω Αθήνας στην Κρήτη και από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ταξίδευαν προς τον τελικό προορισμό τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση