HomeΚΡΗΤΗΝΔ: Το οδοιπορικό της Συμφωνίας Αλήθειας με αγρότες και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη

ΝΔ: Το οδοιπορικό της Συμφωνίας Αλήθειας με αγρότες και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το οδοιπορικό της Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στην Κρήτη, όπου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει ανοικτές συζητήσεις σε συνεργασία με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με την παρουσία στελεχών του Κόμματος και το συντονισμό του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα και στους 4 νομούς της Κρήτης, από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μονάδες, καινοτόμες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων και μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες στην Κρήτη.

Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχουν οι κκ: Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής–Βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Οικονόμου, Τομέαρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων -Συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ και Χρήστος Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει, έχει ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Όπως τονίζει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «Η προετοιμασία και διοργάνωση των ανοιχτών συζητήσεων με τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη, μαρτυρά τη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα της Κρήτης και την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που παράγεται στο νησί από τον πρωτογενή τομέα.»

Πρόσφατα μάλιστα, ανέλαβαν καθήκοντα με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Λ. Αυγενάκη οι δύο νέοι Αν/τες Γραμματείς Αγροτιών Φορέων για την Κρήτη, ο κ. Μανώλης Χαιρέτης από το Ρουκάνι Ηρακλείου και ο κ. Γιάννης Γλεντζάκης από την Ασή Γωνία Χανίων.

Τις ανοικτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους στο νησί θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη, 8-9 Νοεμβρίου.

Όπως έχει επισημανθεί από στελέχη της ΝΔ σε προγενέστερες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές της επικράτειας για τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους»: «στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα.» «Ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Αρκετά τραυματισμένο, βέβαια, και αποδυναμωμένο σήμερα.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας, η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές.» «Στόχος μας ανάδειξή του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας, ενόψει και της εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.»

Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.» Πρόγραμμα επισκέψεων – εκδηλώσεων:

Πέμπτη 3/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

•Ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Παρασκευή 4/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

•Σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στην Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής & Αλιείας, Κα Θ. Βρέντζου. (αιθ. Περιφερειακού Συμβουλίου).

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

•Ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας «Μελίνα Μερκούρη». Σάββατο 5/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

•Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Περάματος Ρεθύμνου. ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ •Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Αποκόρωνα Χανίων στις Βρύσες.

Κυριακή 6/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

•Ανοιχτή εκδήλωση στο Καστέλι Κισσάμου στο Δημαρχείο Κισσάμου. (αιθ. Πολλαπλών Χρήσεων).

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

•Ανοιχτή εκδήλωση στο Σπήλι Ρεθύμνου. ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΜΕΣΑΡΑ •Ανοιχτή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους. •Συνάντηση με στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μονοφατσίου στο Ασήμι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση