HomeΚΟΣΜΟΣΣε απόσταση αναπνοής ο ιρακινός στρατός από τη Μοσούλη -Οι τζιχαντιστές ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν

Σε απόσταση αναπνοής ο ιρακινός στρατός από τη Μοσούλη -Οι τζιχαντιστές ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου απ’ τα ανατολικά περίχωρα της Μοσούλης έχουν φτάσει ειδικές δυνάμεις του Ιράκ κι ετοιμάζονται να εισέλθουν στην πόλη, την ώρα που συνάδελφοί τους προωθούνται από τα νότια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί τους τζιχαντιστές να παραδοθούν:

«Δεν έχουν άλλη επιλογή. Ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν», διεμήνυσε ο Χαϊντέρ αλ Αμπάντι, που εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής στην τηλεόραση. «Θα αποκλείσουμε το Daesh (»Ισλαμικό Κράτος») απ’ όλες τις πλευρές και Θεού θέλοντος θα κόψουμε το κεφάλι του φιδιού. Δεν θα τους αφήσουμε καμία διέξοδο, καμιά οδό διαφυγής.»

Μονάδες του ιρακινού στρατού ανακατέλαβαν χθες κάποια χωριά στα ανατολικά, βόρεια και νότια της Μοσούλης. Δεν είναι όμως ακόμη σαφές πότε θα ξεκινήσει η τελική επίθεση στη Μοσούλη, την ώρα που οι τζιχαντιστές προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση.

Περίπου 50.000 Ιρακινοί στρατιώτες, Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά, μέλη αραβικών σουνιτικών φυλών και σιϊτικές πολιτοφυλακές μετέχουν στην επίθεση, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες με στόχο την εκδίωξη των μαχητών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους απ’ το τελευταίο μεγάλο αστικό οχυρό τους στο Ιράκ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση