HomeΚΡΗΤΗΗ ώρα των απολογιών για το κύκλωμα με τους παράνομους μετανάστες που ξεσκέπασε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Η ώρα των απολογιών για το κύκλωμα με τους παράνομους μετανάστες που ξεσκέπασε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ώρα των απολογιών των δέκα ατόμων που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης… έφτασε.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Ηρακλείου οι οκτώ από τους δέκα, προκειμένου να εξηγήσουν πώς εμπλέκεται ο καθένας στο κύκλωμα αυτό, που διαθέτει χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου.

Οι υπόλοιποι δύο, καθώς ο ενδέκατος μετά την εξέταση του από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ όλοι αντιμετωπίζουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

EGKLHMATIKH ORGANOSH 3

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας της Κρήτης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η “φάμπρικα” που είχε στηθεί από τους “διαχειριστές” και τα μέλη του κυκλώματος, απέφερε τεράστια κέρδη στον καθένα από αυτούς.

Ο τρόπος με τον οποίο είχαν στήσει το “μεγάλο κόλπο” παραπέμπει σε μεθόδους, που έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετά χρόνια πριν στο εξωτερικό και τώρα ήρθαν και στην Ελλάδα.

Η “ταρίφα” για το ταξίδι

Το ρόλο του κεντρικού διαχειριστή φαίνεται ότι διαδραμάτιζε ο πυρήνας της Τουρκίας, ο οποίος ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που διέθετε ο κάθε μετανάστης, επέλεγε και τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδέψει.

Στην περίπτωση που οι μετανάστες διακινούνταν χερσαία προς την Ευρώπη, που δεν είχαν δηλαδή αρκετά χρήματα, διασυνδέονταν με τον πυρήνα της Θεσσαλονίκης, ενώ στις περιπτώσεις εκείνες που οι μετανάστες είχαν να καταβάλλουν τον χρηματικό ποσό των 3.500-4.000 ευρώ ανά άτομο, έρχονταν μέσω Αθήνας στην Κρήτη και από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ταξίδευαν προς τον τελικό προορισμό τους.

Η γυναίκα του κυκλώματος

Αν και διαχειριστής του δικτύου στο Ηράκλειο ήταν ένας Σύριος, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η 50χρονη υπάλληλος επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Η εν λόγω γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο πόστο του “check in” των επιβατών της κάθε πτήσης, επιβίβαζε τους μετανάστες “δια της πλαγίας οδού” χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν.

Για κάθε “κεφάλι” είχε συμφωνήσει και το ανάλογο ποσό που έβαζε στην τσέπη της.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματικό ποσό που φαίνεται ότι είχε διακινηθεί από το 2014, οπότε και υπολογίζεται ότι ξεκίνησε η δράση του κυκλώματος, φτάνει τα 4.103.424 ευρώ και 68.263 δολάρια.

EGKLHMATIKH ORGANOSH 2

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται καθώς όπως έχει διαφανεί το κύκλωμα διέθετε αρκετά μέλη και πολλά “παρακλάδια”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση