HomeΚΡΗΤΗΗ βροχή έφερε προβλήματα στην Κρήτη-Πού καταγράφονται ήδη υψηλά ύψη βροχής

Η βροχή έφερε προβλήματα στην Κρήτη-Πού καταγράφονται ήδη υψηλά ύψη βροχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού, όπως διαμορφώνεται από νωρίς το πρωί σε ολόκληρο το νησί, με έντονες βροχοπτώσεις να σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές, αφήνοντας πίσω τους την παρατεταμένη ανομβρία και την καλοκαιρία, που επικρατούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο νησί.

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, εξαιτίας της συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού, γι’αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

kakokairia

Μέχρι τώρα η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί μικρό αριθμό κλήσεων για άντληση υδάτων στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

vroxes2

Στο μεταξύ η βροχή έφερε μέχρι τώρα μικρής έκτασης προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Κατολισθήσεις έχουν παρατηρηθεί στο δρόμο προς Σεληνάρι, αλλά και προς το Καβούσι.

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή της Βιάνου.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το meteo.gr,  ότι ήδη μέσα στις 8 πρώτες ώρες της ημέρας, οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου έχουν καταγράψει μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή, όπως δίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

vroxes

kakokairia 1

Το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από σήμερα, μέχρι και αύριο Τρίτη, με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

 

Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση