HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι συλλήψεις για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζουν τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και επεκτεινόταν σε Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για το λόγο αυτό ήρθαν την Κυριακή οι τρεις συλληφθέντες από την Αθήνα, οι οποίοι μαζί με άλλους βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ στην ίδια θέση θα βρεθούν σήμερα οι υπόλοιποι του κυκλώματος, ανάμεσα τους και οι δύο που έχουν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αρχές προχώρησαν σε μία ακόμη σύλληψη στα Χανιά, ενός υπηκόου Λιβάνου. Τα μέλη του κυκλώματος, όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, είχαν οργανώσει πολύ καλά τη “φάμπρικα” της διακίνησης παράνομων μεταναστών, η οποία τους απέφερε τεράστια κέρδη, με τους αλλοδαπούς να χρεώνονται ανά κεφάλι.

Μάλιστα η πολύ καλά οργανωμένη “επιχείρηση” είχε πυρήνες σε Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη.

Σημαντικό ρόλο, αν όχι και πρωταρχικό στην ιεραρχία του κυκλώματος σε τοπικό επίπεδο, φέρεται να έχει η 50χρονη Ηρακλειώτισσα, υπάλληλος εταιρείας στον αερολιμένα Ηρακλείου, η οποία διευκόλυνε “δια της πλαγίας οδού” τους μετανάστες, ώστε να ταξιδέψουν προς τον τελικό τους προορισμό.

Στα χέρια των αρχών έχουν πέσει μέχρι τώρα συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων τέσσερα στο Ηράκλειο, δύο στα Χανιά, δύο στη Θεσσαλονίκη και τρία στην Αθήνα, ηλικίας από 27 έως 50 ετών, στην πλειοψηφία τους Σύροι.

Επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να γίνουν σήμερα το μεσημέρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση