HomeΚΟΣΜΟΣΝέος πονοκέφαλος για την Χίλαρι: Τo FBI πήρε ένταλμα για να ξεκινήσει νέα έρευνα για τα e-mail

Νέος πονοκέφαλος για την Χίλαρι: Τo FBI πήρε ένταλμα για να ξεκινήσει νέα έρευνα για τα e-mail

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον το γεγονός ότι το FBI εξασφάλισε ένταλμα προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα τη νέα έρευνα για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του FBI ενημέρωσε πριν από μερικά 24ωρα το Κογκρέσο ότι εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα της Κλίντον στα πλαίσια άσχετης έρευνας με τις φήμες να μιλούν για e-mail που βρέθηκαν σε υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν από κοινού το πρώην δεξί χέρι της Χίλαρι, Χιούμα Αμπεντίν, με τον πρώην γερουσιαστή Άντονι Γουάινερ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει παραδεχθεί ότι έκανε sexting με 15χρονη.

Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών κατηγορεί τον Τζέιμς Κόμεϊ για παραβίαση του νόμου και συγκεριμένα – όπως αναφέρει σε επιστολή του ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία Χάρι Ρίντ – για παραβίαση της Hatch Act που απαγορεύει στους αξιωματούχους του FBI να χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να επηρεάσουν τις εκλογές.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, η οποία παραμένει το φαβορί αυτή της εκλογικής αναμέτρησης, επέστρεψε την Κυριακή στη Φλόριντα, την πολιτεία-κλειδί στην κούρσα για το Λευκό Οίκο. Το προβάδισμά της εκεί μειώθηκε σημαντικά βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στο +0,8% σύμφωνα με το Real Clear Politics. Μάλιστα μια νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή κατέδειξε ότι ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ θα επικρατήσει με ποσοστό 46% έναντι 42% της πρώην υπουργού Εξωτερικών (New York Times Upshot/Siena College).

Η διαφορά της Κλίντον έναντι του Τραμπ κατέγραψε επίσης μικρή πτώση σε εθνικό επίπεδο, στο 44,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 41,1% τον μεγιστάνα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση