HomeΚΡΗΤΗΑπό την παρατεταμένη ανομβρία…στον κυκλώνα τροπικού τύπου η Κρήτη

Από την παρατεταμένη ανομβρία…στον κυκλώνα τροπικού τύπου η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) έχει ήδη σχηματιστεί από την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

 

Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, δεν αναμένονται ισχυρές καταιγίδες ή βροχές, καθώς ο κυκλώνας περνάει αρκετά Νότια, με αποτέλεσμα τα όποια φαινόμενα εμφανιστούν στα υπόλοιπα διαμερίσματα, να είναι παροδικά και κατά βάση ασθενούς χαρακτήρα.

Οι περιοχές που είναι στο μέγιστο επικινδυνότητας από το πέρασμα του κυκλώνα είναι: Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, Κρήτη, Νότιες Κυκλάδες και τα Νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, με το νησί της Ρόδου να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για έντονες βροχοπτώσεις.

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται σε όλο το νησί της Κρήτης, το οποίο είναι και αυτό που θα δεχτεί τις σοβαρότερες επιπτώσεις, από το πέρασμα του Τροπικού Κυκλώνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση