HomeΚΡΗΤΗΕργασίες για τον περιβαλλοντικό σταθμό ατμοσφαιρικών μετρήσεων

Εργασίες για τον περιβαλλοντικό σταθμό ατμοσφαιρικών μετρήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνδρομή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ξεκινούν αύριο, οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί για την ομαλοποίηση του οικοπέδου, στον χώρο όπου φιλοξενείται ο περιβαλλοντικός σταθμός ατμοσφαιρικών μετρήσεων στο Φινοκαλιά Λασιθίου.

Όπως έγινε γνωστό, στον συγκεκριμένο χώρο, έχει προγραμματιστεί η δημιουργία ομαλών επιπέδων με στόχο την εγκατάσταση νέων containers, που θα δώσουν την δυνατότητα στους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ή φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο να διευρύνουν έτι περισσότερο τις σημαντικές δράσεις που ήδη έχουν αναλάβει.

φωτογραφία 1 (1)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο  σταθμός του Φινοκαλιά,  θεωρείται αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα τελευταία χρόνια, έχει προσελκύσει  το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας σε θέματα που σχετίζονται με την σύσταση και ποιότητα της ατμόσφαιρας καθώς και την μελέτη του κλίματος.

Μάλιστα – αν και προκαλεί εντύπωση- ελάχιστοι Κρητικοί πολλώ δε μάλλον Λασιθιώτες  -γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος σταθμός, ήδη συμπληρώνει  23 χρόνια παρουσίας στην περιοχή, και για το λόγο αυτό προγραμματίζεται απο την δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, (Μάρτιος 2017 ), ειδική εκδήλωση γνωριμίας του κοινού για τις δράσεις που αναπτύσσουν οι επιστήμονες κυρίως σε ότι αφορά, συμμετοχή σε δίκτυα περιβαλλοντικών ερευνητικών σταθμών σε διεθνές επίπεδο, εθνικά και διεθνή προγράμματα.

IMG_20160603_114432

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως έκανε γνωστό η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Αφ. Βαρκαράκη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης μελετά την αγορά αγροτοτεμαχίων πλησίον του σταθμού, προκειμένου να εγκαταστήσει νέα εργαστήρια, για πειράματα.

«Επιθυμούμε, όπως η ίδια τόνισε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου.Εξ άλλου η παραχώρηση από την δημοτική αρχή του παλαιού δημοτικού σχολείου Φινοκαλιά και η μετατοπή του σε ξενώνα- με στόχο την φιλοξενία καθηγητών και σπουδαστών από άλλα Πανεπιστήμια- κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».

φωτογραφία 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση