HomeΚΟΣΜΟΣΜπαράκ Ομπάμα: Η Μισέλ δεν θα θέσει ποτέ υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

Μπαράκ Ομπάμα: Η Μισέλ δεν θα θέσει ποτέ υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημοφιλία της Μισέλ Ομπάμα, και η χαώδης υπεροχή της έναντι της Χίλαρι Κλίντον, την οποία… αντικατέστησε πολλές φορές στη φετινή προεκλογική εκστρατεία, όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών δεν είχε τις δυνάμεις να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση, έχουν υποψιάσει πολλούς, ότι η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον, με περισσότερο ενεργή καριέρα στην πολιτική.

Η ίδια η Μισέλ Ομπάμα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μελλοντικά κάποιο πολιτικό αξίωμα, πολύ περισσότερο να είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Το ίδιο έκανε και ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξής του, όπου εγκωμίασε τη Μισέλ Ομπάμα, τόνισε ότι οι δυο τους θα συνεχίσουν και μελλοντικά να παρεμβαίνουν στον δημόσιο βίο, και εξήγησε γιατί η σύζυγός του δεν θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα στην πολιτική στο μέλλον.

«Δεν έχει την υπομονή για να είναι η ίδια υποψήφια», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να επισημάνει ότι η Μισέλ Ομπάμα δεν διαθέτει την απαιτούμενη αυτοπειθαρχία για να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα.

Μόνο που, αυτό ακριβώς είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Μισέλ Ομπάμα. Ότι είναι αυθεντική. Και, όσοι… κατάλαβαν πως λειτουργεί αυτά τα χρόνια ο Μπαράκ Ομπάμα, υποψιάζονται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έθεσε ένα τέτοιο πλαίσιο… αναστολής, ακριβώς για να ενισχύσει περαιτέρω τα στοιχεία της προσωπικότητας της συζύγου του, που την καθιστούν… ενδιαφέρον πολιτικό προϊόν.

Σε μια εκδήλωση για την προώθηση φιλικών πολιτικών προς την οικογένεια και την εργασία, η σύζυγος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε αν η επόμενη κίνησή της θα είναι η κάθοδός της στην ενεργό πολιτική. «Όχι δεν θα είναι η πολιτική. Σίγουρα δεν θα είναι. Θα είναι η αποστολή εστιασμένη στις υπηρεσίες», είπε η Μισέλ Ομπάμα. Η δήλωση της Πρώτης Κυρίας είχε στόχο να τερματίσει τη φημολογία ότι η κ. Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής υποψηφιότητάς της για την αμερικανική Γερουσία όταν ολοκληρωθεί η θητεία του Προέδρου Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2017.

Αλλά στο μέλλον, όλα μπορεί να ανατραπούν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση