HomeΚΟΣΜΟΣΔύο καμικάζι βομβιστές σκόρπισαν τον θάνατο στη Νιγηρία

Δύο καμικάζι βομβιστές σκόρπισαν τον θάνατο στη Νιγηρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο καμικάζι βομβιστές σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στην πόλη Μαϊντουγκούρι της δυτικής Νιγηρίας.

Την καρδιά της εξέγερσης των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ που διαρκεί ήδη επτά χρόνια, έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή και κατοίκους.

Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις που φέρουν ωστόσο τη σφραγίδα της Μπόκο Χαράμ, η οποία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη βορειοανατολική Νιγηρία με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερων από δύο εκατομμυρίων άλλων.

Μία γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Μπακάσι, στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας πέντε άνδρες και τραυματίζοντας 11 γυναίκες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Περίπου την ίδια ώρα μια άλλη γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη στην προσπάθειά της να εισέλθει σε αποθήκη καυσίμων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας NNPC, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανέφερε ο στρατός.

Κάτοικοι είδαν πτώματα να μεταφέρονται σε ασθενοφόρο από μέλη κυβερνητικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Μπόκο Χαράμ είχε θέσει υπό τον έλεγχό της μια περιοχή περίπου στο μέγεθος του Βελγίου στις αρχές του 2015, αλλά ο στρατός της Νιγηρίας, με τη βοήθεια στρατευμάτων από γειτονικές χώρες, έχει ανακαταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης αυτής.

Η οργάνωση εξακολουθεί να πραγματοποιεί βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στον γειτονικό Νίγηρα και στο Καμερούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση