HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Το καθεστώς στη Συρία χρησιμοποιεί την πείνα σαν πολεμικό όπλο

ΗΠΑ: Το καθεστώς στη Συρία χρησιμοποιεί την πείνα σαν πολεμικό όπλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ ότι χρησιμοποιεί την πείνα σαν πολεμικό όπλο. Κάτι που, με βάση τις συμβάσεις της Γενεύης, θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Αμερικανός αξιωματούχος απέρριψε τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου ότι έχουν διακοπεί οι βομβαρδισμοί στο Κρεμλίνο και δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το (συριακό) καθεστώς απέρριψε τα αιτήματα του ΟΗΕ να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στο ανατολικό Χαλέπι, χρησιμοποιώντας την πείνα σαν πολεμικό όπλο».

Οι όροι που χρησιμοποίησε ο αξιωματούχος παραπέμπουν απευθείας στην απαγόρευση, βάσει των διεθνών συμβάσεων της Γενεύης για το δίκαιο του πολέμου, της πρόκλησης λιμού στους αμάχους «ως μεθόδου διεξαγωγής πολέμου».

Περίπου 250.000 άνθρωποι στις ανατολικές συνοικίες της πόλης, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιορκία και αδιάκοπους βομβαρδισμούς εδώ και μήνες από το συριακό καθεστώς, το οποίο υποστηρίζει η Ρωσία. Η Ουάσινγκτον μελετά το ενδεχόμενο να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ κι επιδιώκει να εμπλακεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Λαμβάνουμε μέτρα, όπως η άσκηση πιέσεων μέσω της κοινής γνώμης» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος. «Εξετάζουμε όλο το οπλοστάσιο των εργαλείων που θα μπορούσαν να τους κάνουν να αισθανθούν το βάρος των επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε αναφερόμενος στους Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Εχουμε κάποιες ενδείξεις για το ότι δεν θα ήθελαν, οι Ρώσοι ιδίως, να θεωρηθούν ένοχοι για εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση