HomeΚΟΣΜΟΣΖημιές 1,89 δισ. δολ. από τον κυκλώνα Μάθιου στην Αϊτή

Ζημιές 1,89 δισ. δολ. από τον κυκλώνα Μάθιου στην Αϊτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζημιές ύψους 1,89 δισ. δολαρίων προκάλεσε το πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου από τη νότια Αϊτή την 4η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών της αμερικανικής χώρας.

Η καταστροφή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 546 ανθρώπους, έπληξε σκληρά την ήδη αδύναμη οικονομία της πιο φτωχής χώρας της Καραϊβικής, καθώς οι ζημιές αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ.

Μόνον ο αγροτικός τομέας υπέστη ζημίες που υπολογίζονται σε σχεδόν 600 εκατ. δολάρια. Την ίδια ώρα, πάνω από 175.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, με τις καταστροφές στον κλάδο των υποδομών να εκτιμώνται σε σχεδόν 600 εκατ. δολάρια.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής, εν μέσω των συνεπειών του τυφώνα, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, καθώς οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 20η Νοεμβρίου του 2016 και την 29η Ιανουαρίου 2017.

Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, κατήγγειλε πρόσφατα, την κατάχρηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για μικροπολιτικούς ή εκλογικούς σκοπούς.

«Συμφωνούμε ότι βρισκόμαστε σε μια πολωμένη χώρα και βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, καθώς κάποιοι χρησιμοποιούν τη βοήθεια που έχει ανάγκη ο κόσμος» ανέφερε ο Ιβ Ρομέν Μπαστιάν, προσθέτοντας ότι «λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να αλλάξει αυτό».

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση