HomeΚΡΗΤΗΜε λαμπρότητα γιόρτασε το Ηράκλειο την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου(εικόνες)

Με λαμπρότητα γιόρτασε το Ηράκλειο την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου(εικόνες)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Ηρακλείου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και πλήθους κόσμου.

parelasi3

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες είχαν κατέβει από νωρίς στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να απολαύσουν τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης, αλλά και τα σώματα ασφαλείας και τους στρατιώτες.

parelasi 1

Ποιοι παρέλασαν

Παρέλασαν τα τμήματα των:

των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων Ηρακλείου ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης», του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη και τέλος η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου.

parelasi2

Η διαδρομή που ακολούθησαν είχε ως εξής: αφετηρία την λεωφόρο Δημοκρατίας (στο ύψος του μνημείου της Μάχης της Κρήτης), ενώ ακολούθησαν την πορεία: πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά όπου και θα τερματίσει.

parelasi3

parelasi 1

Νωρίτερα είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου οι επίσημοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων κατέθεσαν στεφάνι, μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

parelasi4

Στο Ηράκλειο την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης .

parelasi5

Διαφήμιση
Διαφήμιση