HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «Αισθητικά, θεσμικά και πολιτικά χυδαία η αντίδραση της Κυβέρνησης – Επιβεβλημένες οι εκλογές»

Λ. Αυγενάκης: «Αισθητικά, θεσμικά και πολιτικά χυδαία η αντίδραση της Κυβέρνησης – Επιβεβλημένες οι εκλογές»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, στο Ηράκλειο ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών μετά την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Βασικά σημεία:

«Ο διαγωνισμός, που έχει ήδη καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, δέχτηκε και το τελειωτικό του χτύπημα: κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

 

Να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί και άλλα «αυτογκόλ»:

-Η Επιτροπή Διαγωνισμού δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες με αποτέλεσμα την αποχώρηση Καλογρίτσα και την επιλογή του 5ου πλειοδότη.

 

Η Κυβέρνηση έχει πέσει θύμα της φαρσοκωμωδίας που η ίδια ξεκίνησε και με την οποία προσπάθησε να υποσκάψει την ίδια τη Δημοκρατία.

 

Η κυβέρνηση με παράτυπες διαδικασίες προσπάθησε να δημιουργήσει «κλίμα», να φοβίσει και να εκβιάσει ανώτατους δικαστές!

 

Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.

 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της χώρας.

Ο νόμος «Παππά» και ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκαν.

 

Η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την Κυβέρνηση, απέτυχε.

 

Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας.

 

Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με την κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε. Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Είναι μια παταγώδης αποτυχία σε μια πολιτική που είχε κάνει εμβληματική. 

 

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ είναι βαθιά αντιδημοκρατική, αντιθεσμική. Ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας.

 

Είναι μια αντίδραση που προδίδει λογική και φιλοσοφία ολοκληρωτισμού. Αναδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είναι ένα αφύσικο ιδεολογικό μόρφωμα!

 

Η αντίδραση της κυβέρνησης (δηλώσεις Γεροβασίλη/ Πολάκη /Παππά) κατά της απόφασης του ΣτΕ, κατά της Δικαιοσύνης και των Δικαστών  ήταν αιχμηρότατη και με πρωτοφανή οξύτητα κατά της Δικαιοσύνης και κατά του ΣτΕ.

 

Η κ. Γεροβασίλη «χρεώνει» στη Δικαιοσύνη την ανικανότητα και τα λάθη της κυβέρνησης και της «περήφανης διαπραγμάτευσης»!

 

Η κυβέρνηση «χρεώνει» τα λάθη της στο ΣτΕ κατηγορώντας το ανώτατο δικαστήριο ότι

«προκαλεί την επιστροφή της πρώτης καταβληθείσας πρώτης δόσης, στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255εκ. ευρώ».

 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση … το ΣτΕ ευθύνεται για τα δεινά της κυβερνητικής πολιτικής που έφερε το κλείσιμο των τραπεζών, το 3ο μνημόνιο, την ανεργία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.  

 

Δεν έχει υπάρξει δημοκρατική κυβέρνηση που να έχει ισχυριστεί ότι το ανώτατο δικαστήριο είναι ουσιαστικά υπό την επίδραση διαπλοκής και συμφερόντων. Είναι μια ευθεία και σοβαρή προσβολή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα. 

 

Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε. 

 

Είναι ταυτόχρονα χρέος μας να δώσουμε λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία με εντολή του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του.

 

Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

 

Είναι δε θλιβερά τα πρωτοσέλιδα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων όπου αναπαράγουν τον τοξικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης.

 

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα, ενισχυμένη δημοκρατία και εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

 

H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση