HomeΚΡΗΤΗΗ αναβάθμιση της Ανωτέρας Τουριστικής Σχολής Αγ. Νικολάου επί τάπητος στο Υπουργείο

Η αναβάθμιση της Ανωτέρας Τουριστικής Σχολής Αγ. Νικολάου επί τάπητος στο Υπουργείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζήτημα της επάρκειας χώρων, αλλά και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από το Υπουργείο Τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση συνολικά της λειτουργίας της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ), συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο.

Όπως έγινε γνωστό, στην παραπάνω συνάντηση επανεξετάστηκαν λύσεις που ήδη έχουν προταθεί από την δημοτική αρχή, αναφορικά με την λειτουργία της σχολής (πρωί και απόγευμα), γεγονός που θ΄αντιμετωπίσει εν πολλοίς τα ζητήματα που μέχρι σήμερα έχουν ανακύψει.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε από τον κ. Ζαχαράτο,την στήριξη του σε θέματα που σχετίζονται με την υποψηφιότητα της νήσου Σπιναλόγκας στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESO.

Όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του Γ.Γ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συναντήθηκε την Τρίτη (25/10), στο Υπουργείο Εξωτερικών με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της υπηρεσίας της Unesco και συγκεκριμένα με τις κ.κ.Μπουλακάκη Χριστίνα και Μπυθαράκη Πωλίνα και ανέλαβε την δέσμευση για την αποστολή εγγράφων σχετκών με τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν αναληφθεί.

Ο ίδιος διαπίστωσε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, ο οποίος όπως υπογράμμισε- ώς παλαιός απόφοιτος της σχολής τουρισμού- γνωρίζει επαρκώς την εκπαιδευτική διαδικασία στα εν λόγω ιδρύματα.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρόνο θα υπάρξουν οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος κυρίως των σπουδαστών,διασφαλίζοντας την περαιτέρω αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ.

astean-620x330 1

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, με παρότρυνση του κ. Ζαχαράτου, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της αρμόδιας υπηρεσίας για την Unesco του υπουργείου Εξωτερικών, όπου διεξοδικά συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με την υποβολή του φακέλου της Σπιναλόγκας.

Επίσης όπως ανέφερε,σε συνδυασμό με την υποβολή σχετικού εγγράφου, εξετάζεται η συμμετοχή του δήμου, σε διεθνή φόρουμ που θα πραγματοποιηθούν 3-4 Δεκεμβρίου στην Σουηδία και το Μάρτιο στην Πολωνία, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν τα 17 ελληνικά μνημεία που ήδη έχουν ενταχθεί στον σχετικό κατάλογο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραπάνω διαδικασία, εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το Ινστιτούτο της UNESCO για την δια βίου μάθηση,μέσω του προγράμματος Learning Cities.

Διαφήμιση
Διαφήμιση