HomeΚΟΣΜΟΣΙμάμηδες ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην Ίμπιζα

Ιμάμηδες ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην Ίμπιζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ιμάμηδες που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία στην Ίμπιζα.

Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, πρόκειται για δύο ιμάμηδες, οι οποίοι στρατολογούσαν επίδοξους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν γεννηθεί στο Μαρόκο και πέρασαν στα χέρια των αρμόδιων αρχών την Τετάρτη, με την κατηγορία της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, ενώ λέγεται πως εξυμνούσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης.

Ένας εκ των υπόπτων, ο οποίος έγινε γνωστός μόνο με τα αρχικά του ΑΒ, συνελήφθη στη βόρεια πόλη της Καλαχόρα και είχε διασυνδέσεις με έναν ακόμα Μαροκινό ονόματι Σαλίμ Αγκμίρ, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Παμπλόνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι δύο ύποπτοι, βρίσκονται ανάμεσα στους 157 που συνελήφθησαν στην Ισπανία για σχέσεις με την τρομοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκαγιό ι Μαρφίλ, εξέφρασε φόβους ότι οι τζιχαντιστές που εγκαταλείπουν τη Συρία και το Ιράκ ενδέχεται να μεταβούν στη Λιβύη και από εκεί να καταλήξουν στην Ισπανία.

«Ενώ οι τρομοκράτες χάνουν έδαφος εκεί, θα μεταφερθούν στη Λιβύη, στην πόρτα μας, ή θα εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αίγυπτο την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότεροι από 200 τρομοκράτες εκτιμάται πως έχουν ταξιδέψει από την Ισπανία για να βρεθούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση