HomeΚΟΣΜΟΣΦωτιές και εκρήξεις συνθέτουν το σκηνικό στον υπό διάλυση καταυλισμό του Καλαί

Φωτιές και εκρήξεις συνθέτουν το σκηνικό στον υπό διάλυση καταυλισμό του Καλαί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες της γαλλικής κυβέρνησης να αδειάσει ολοκληρωτικά τη «ζούγκλα» του Καλαί, μετά από μια έντονη νύχτα με φωτιές και εκρήξεις που έπνιξαν το προσφυγικό καταφύγιο.

Μια από τις εκρήξεις προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ατόμου το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και σήμερα ώστε να εκκενωθούν τα καταφύγια και θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν τα χθεσινά ατυχή επεισόδια», δήλωσε εκπρόσωπος του νομού στο Reuters.

Αργά την Τρίτη, ο περιφερειακός νομάρχης Fabienne Buccio είπε ότι ήταν δύσκολο να αποφευχθούν οι φωτιές μιας και «ορισμένοι μετανάστες ακολουθούν τις παραδόσεις, ενώ οι αρχές του ζήτησαν να μην το κάνουν – και βάζουν φωτιά στις σκηνές τους και στα καταφύγιά τους όταν τα εγκαταλείπουν», είπε.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής, η πυροσβεστική είναι στην περιοχή για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την πρόληψη των πυρκαγιών οι οποίες όμως είναι μέρος μιας παράδοσής τους», ανέφερε ο ίδιος.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί φιλοξενούνταν περίπου 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιοι θα αρνηθούν να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση αλλά και το όνειρό τους να διασχίσουν το Κανάλι ώστε να βρεθούν στην Μεγάλη Βρετανία.

Από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας να εκκενώσει τον καταυλισμό περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε άλλα ασφαλή καταφύγια σε όλη τη Γαλλία.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση