HomeΚΟΣΜΟΣΚαταρρέει η δημοτικότητα του Ολάντ: Μόλις 4% θετικές γνώμες σε νέα δημοσκόπηση

Καταρρέει η δημοτικότητα του Ολάντ: Μόλις 4% θετικές γνώμες σε νέα δημοσκόπηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια από τις χειρότερες περιόδους της 5ετούς θητείας του διανύει αυτή την στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του Cevipof και της εφημερίδας Le Monde.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποτέ ένας πρόεδρος της 5ης Γαλλικής δημοκρατίας δεν είχε γνωρίσει τέτοια κατάρρευση στις δημοσκοπήσεις και η βασική αιτία γι ‘ αυτό είναι σύμφωνα με τους αναλυτές το βιβλίο δύο δημοσιογράφων, με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά», στο οποίο ο Ολάντ κάνει άστοχες εκμυστηρεύσεις για όλους και για όλα.

Σε νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 ως τις 19 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω από το όριο.

Οι θετικές απόψεις γύρω από το πρόσωπό του είναι μόνο στο 4% (3% μάλλον ικανοποιημένοι, 1% πολύ ικανοποιημένοι), ενώ τον Νοέμβριο του 2015 οι θετικές γνώμες ήταν ακόμη στο 12%, τον Ιανουάριο του 2016 στο 8%.

Αυτή η κατακόρυφη κατάρρευση δημοσιεύεται λίγες εβδομάδες πριν ο ίδιος ο Ολάντ γνωστοποιήσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι Γάλλοι προτιμούν για υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς ή ακόμη και τον τεχνοκράτη πρώην υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση