HomeΚΟΣΜΟΣReuters: Μεγάλη φωτιά στη «ζούγλα του Καλαί»

Reuters: Μεγάλη φωτιά στη «ζούγλα του Καλαί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα της αποκαλούμενης «ζούγκλας του Καλαί» στη Γαλλία, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης της προσφυγικής παραγκούπολης.

Χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν χθες Δευτέρα σε κέντρα φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας, ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η διάλυση των αυτοσχέδιων κατοικιών που είχαν στήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Η «ζούγκλα» του Καλαί έχει μετατραπεί σε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, με περίπου 7.000 ανθρώπους να ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Πολλοί προσδοκούν να διασχίσουν το Κανάλι και να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αγγλία.

Η εκκένωση της παραγκούπολης αποτελεί και πολιτικό στοίχημα για τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενόψει των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης, όπου κινδυνεύει να μην είναι καν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

Η επιχείρηση εκκένωσης διεξάγεται ομαλά έως τώρα, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι θα υπάρξουν ταραχές με ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση