HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχέδιο Γιούνκερ: Εγκρίνονται 230 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σχέδιο Γιούνκερ: Εγκρίνονται 230 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έγκριση 230 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση θα αφορά την ενίσχυση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ η δανειοδότηση θα γίνεται μέσω της τράπεζας Eurobank. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε είναι τα 600 εκατ. ευρώ, ενώ δόθηκαν επίσης και 250 εκατομμύρια στην Πορτογαλία για την υποστήριξη έργων υποδομών.

Επιτροπή: «Το σχέδιο Γιούνκερ λειτουργεί σωστά»

Όπως δήλωσε χθες ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, «Οι συμφωνίες παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις ότι το Σχέδιο Επενδύσεων εργάζεται για να ανταποκριθεί στην υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητά μας, την τόνωση των επενδύσεων με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο Φινλανδός Επίτροπος εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια του προγράμματος, καθώς πρόσθεσε: «Αρχίζουμε να βλέπουμε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των συμφωνιών που υπογράφονται. Αυτό δείχνει την ισχυρή στήριξη για την πρόσφατη πρότασή μας, αναφορικά με την επέκταση του ΕΤΣΕ. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι οι συμφωνίες αυτές αποδεικνύουν πως το σχέδιο λειτουργεί σωστά σε ολόκληρη την Ευρώπη», κατέληξε ο Κατάινεν.

Eurobank: «Το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδυθεί στην Ελλάδα»

Όπως αναφέρει η Eurobank σε ανακοίνωσή της, το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει επενδυθεί στα πλαίσια του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων COSME θα επιτρέψει στη Eurobank να διαχειριστεί δάνεια ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από 1000 ελληνικές επιχειρήσεις για διάστημα τριών ετών. Το πρόγραμμα θα μειώσει άμεσα τις απαιτήσεις για εξασφαλίσεις που χρειάζεται η Eurobank, καθώς το ΕΤΕ και η Επιτροπή θα παράσχουν εγγυήσεις.

Επίσης, με τη συμφωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Innοvfin, η Eurobank θα κατευθύνει δάνεια και μισθώσεις σε νέες επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Η εγγύηση του ΕΤΕ παρέχεται από το πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EU Innovfin finance for Innovators», με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η στήριξη της συμφωνίας από την ΕΕ αναμένεται να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο ύψους 100 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Αβραμόπουλος: «Μεγάλη ευκαιρία για νέους επιχειρηματίες»

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση και τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε χθες ότι η συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ της Eurobank και της ΕΤΕ αποτελεί απόδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες. Το σχέδιο Γιούνκερ δίνει συγκεκριμένες λύσεις για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση