HomeΚΡΗΤΗΜε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης Γιακουμάκη

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τον Μάρτιο του 2015.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται δύο πρώην στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής του τόπου του μαρτυρίου του άτυχου σπουδαστή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν φρόντισαν να αποτρέψουν την κατάσταση που επικρατούσε και τα βασανιστήρια σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη από την ομάδα των συμπατριωτών του.

Επίσης, στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, την εμπλοκή του οποίου αποκάλυψε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα μέσα από τα social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για την ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος στην οποία και υπέπεσε ο πρώην διευθυντής της Σχολής, μετά την πολιτική παρέμβασή του ώστε να «πέσει στα μαλακά» ένας από τους νταήδες.

Συγκλονιστική η μαρτυρία Ακρίτα

Ως φρικαλέα πράγματα χαρακτήρισε κατά την έξοδό της από το Δικαστικό Μέγαρο, τα όσα υπέπεσαν τότε στην αντίληψή της για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη η Έλενα Ακρίτα.

Μιλώντας για τις πληροφορίες που έφτασαν στην ίδια και την προσωπική της έρευνα για την υπόθεση η Έλενα Ακρίτα δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

“Το παιδί μου είναι στην ίδια ηλικία με τον Βαγγέλη γι’ αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι και δικό μου παιδί κατά κάποιο τρόπο. Η Έλενα Ακρίτα τόνισε ότι πρέπει να αγωνιστούμε όλοι ενάντια στο bullying που πολλές φορές αποσιωπάται από τα θύματα λόγω φόβου.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον «όποιο βουλευτή που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ρουσφέτι και ο παλαιοκομματισμός και μάλιστα με τη ρομφαία της ασυλίας».

“Κάποια στιγμή όλοι πρέπει να λογοδοτήσουμε” είπε η δημοσιογράφος.

https://www.youtube.com/watch?v=W4F9wWmKT1I

Τι είπε στην κατάθεσή της

Η Έλενα Ακρίτα στην κατάθεσή της εξήγησε πως έγραψε το πρώτο της κείμενο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά από πληροφορίες που είχε για την ανάμειξη πολιτικού προσώπου, το οποίο μέσα από το κείμενό της φρόντισε να μην το φωτογραφίσει .

Στη συνέχεια όμως ακολούθησαν μια σειρά από εμφανίσεις στα ΜΜΕ από τον κ. Μαρκογιαννάκη ενώ με τη σειρά της η  δημοσιογράφος  έγραψε και δεύτερο κείμενο  μέσω το οποίου έθετε μια σειρά από ερωτήματα στον κ. Μαρκογιαννάκη τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν.

Όπως αναφέρει το epirus – tv ερωτηθείσα για τις πηγές της και πως διασταύρωσε τις πληροφορίες που είχε ως δημοσιογράφος αρνήθηκε να τις αποκαλύψει .

Αναφερόμενη στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από ερώτηση που δέχθηκε από τον κ. Κούγια,για τον αν εκείνος έπραξε τα  δέοντα για την προστασία του παιδιού η κ Ακρίτα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «το μέγα λάθος του ήταν το ότι υπέκυψε το θέλημα του βουλευτή»

Ο συνήγορος του κ. Μαρκογιαννάκη υπογράμμισε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του δεν εμπλέκεται  στους  βασανισμούς εις βάρος του Βαγγέλη.

https://www.youtube.com/watch?v=R0fDXgIOCa8

Epirus-tv.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση