HomeΚΡΗΤΗΜε νέες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ένωση Γονέων για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ένωση Γονέων για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέα κινητοποίηση για την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης που καταγράφονται στο Ηράκλειο είναι η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, η οποία σε συνεργασία με το Σωματείο των Οικοδόμων Ηρακλείου πραγματοποίησε διαμαρτυρία την περασμένη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 21 Οκτώβρη η κινητοποίηση για τη σχολική στέγη που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Συλλόγων Γονέων και το Σωματείο Οικοδόμων.

Συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από Συλλόγους Γονέων σχολείων της πόλης.

Η κινητοποίηση περιλάμβανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Περιφέρεια και  στον Δήμο.

Στην περιφέρεια έγινε συνάντηση με τον  κ. Αρναουτάκη, στον οποίο κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα  και εκφράστηκε από τους γονείς η αγανάκτηση για τη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Ηρακλείου.

Στον Δήμο κανένας αρμόδιος δεν είχε χρόνο να δεχτεί τους γονείς με το πρόσχημα πως δεν υπήρξε ραντεβού!

Να ενημερώσουμε τους δημοτικούς άρχοντες πως οι ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν τη κανονικότητα τους.  Έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα καυτά ζητήματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των σχολείων χωρίς καμία αναβολή.

Επιβεβαιώθηκε τελικά η εκτίμηση μας πως η παιδεία συνολικά, οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων ασφυκτιούν στα πλαίσια μιας πολιτικής  που μοιράζει φτώχια στο λαό και τις ανάγκες μας και κέρδη στις τράπεζες και τα μονοπώλια. Της πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων που θέλουν  τα παιδιά μας αμόρφωτους με την ελάχιστη κατάρτιση,  φτηνούς αυριανούς εργαζόμενους.

Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, αν μιλάμε για κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, πόσο μάλλον για νέα κτίρια. Και όταν βρεθούν κάποια χρήματα –σταγόνα στον ωκεανό- θα πρέπει να περάσουν λαβύρινθο γραφειοκρατίας μέχρι να γίνει έργο.

Στο μεταξύ το μάθημα γίνεται σε παράγκες ή κάτω από σοβάδες που πέφτουν!

Είναι βέβαιο πιά πως στόχος είναι το ξεφόρτωμα όλων των ευθυνών από το κράτος, το μοίρασμα τους στις τοπικές διοικήσεις χωρίς τους αναγκαίους πόρους. Οι γονείς να πληρώνουν και για τη μόρφωση των παιδιών τους. Οι μεγάλες πολυεθνικές να βάλουν πόδι και στα σχολεία.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!  Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους τα παιδιά μας, τους δασκάλους τους.

Θα κλιμακώσουμε  μέχρι να υπάρξουν για όλα τα σχολεία κτίρια σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά στο παιδαγωγικό τους σκοπό.

Για παιδεία δημόσια, δωρεάν, ενιαία για όλους τους μαθητές».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση