HomeΚΡΗΤΗΜε την κατάθεση της Έλενας Ακρίτα συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Με την κατάθεση της Έλενας Ακρίτα συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της πρώτης αυτή δίκης για την πολύπλευρη υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο τέως Διευθυντής και η υπεύθυνη των κοιτώνων, όπως επίσης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων Γ. Μαρκογιαννάκης επειδή φέρεται να παρέμβει ώστε να «πέσει στα μαλακά» ένας από τους φοιτητές της ομάδας των σκληρών που βασάνιζαν τον άτυχο Βαγγέλη.

Τα στελέχη της Σχολής κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος αλλά και για την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που είχε προκύψει στο εσωτερικό της εκπαιδευτικής μονάδας.

Η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook επισήμανε πως παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, σήμερα Δευτέρα θα βρίσκεται στα Ιωάννινα ώστε να καταθέσει για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η κ. Ακρίτα με πύρινα σχόλια στους λογαριασμούς της στα social media είχε αναφερθεί σε πτυχές της υπόθεσης καθιστώντας τη μαρτυρία της απολύτως απαραίτητη.

Πιο συγκεκριμένα, είχε σχολιάσει από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες πολλών, ακόμη και εάν πρόκειται για αυτοκτονία, δείχνοντας ως υπεύθυνους όσους άσκησαν bullying στον άτυχο 20χρονο αλλά και όσους το επέτρεψαν.

Η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ήδη οι αποκαλύψεις για τις δραματικές ώρες που έζησε ο άτυχος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής συγκλονίζουν.

Ο σπουδαστής της σχολής Νίκος Δάβρης κατέθεσε στην πρεμιέρα της δίκης ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook, χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος» για να του ζητήσει να μη μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία του είχε πει «μη λες τίποτα παρά έξω μην κινδυνέψεις και εσύ από τους Κρητικούς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση