HomeΣΠΟΡΚέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σούπερ σταρ τον Ροζέριο Τουράμ που πέτυχε δύο γκολ μέσα σε 13 λεπτά, η Κέρκυρα επιβλήθηκε 2-0 του απογοητευτικού Αστέρα και έφτασε στους 6 πόντους στη βαθμολογία.

Μία πολύ σπουδαία νίκη από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου η Κέρκυρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου (ανακοίνωσε την Παρασκευή αποστολή με 29 ποδοσφαιριστές θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης ενόψει της συνέχειας!) προερχόταν από συντριβή στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (0-4) όμως απέναντι στους Αρκάδες έβγαλε νεύρο, ενέργεια και ψυχή και δικαιώθηκε 100% επικρατώντας 2-0 χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα σε όλο το 90λεπτο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο «Νησί των Φαιάκων» ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός των γηπεδούχων, Ροζέριο Τουράμ, ο οποίος στο πρώτο ημίωρο έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Αστέρα, έχοντας σε αυτό το διάστημα δύο γκολ και άλλες δύο ευκαιρίες.

Στο 16′ εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του Κόντου από τα αριστερά και τη σέντρα του Ζορμπά για να ανοίξει το σκορ προ κενής εστίας ενώ στο 28′ δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Ζορμπά (το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αστέρα, Μπέρτος και Σεφίλ, πιάστηκαν στον ύπνο) και με άψογο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοζίτσκι.

Μετά από τα δύο γκολ ο Αστέρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να ψάξει κάποιο γκολ για να ξαναμπεί στο ματς, όμως πέρα από τα προβλήματα που έβγαλε στην άμυνα εμφάνισε αρκετές δυναμίες και στην ανάπτυξη και δημιουργία φάσεων, με τον Νίκο Φερνάντες να αποτελεί «όαση» από τη μέση και μπροστά για τους Αρκάδες αλλά να μην μπορεί σε τρεις περιπτώσεις στο δέυτερο μέρος να βρει δίχτυα.

Από την πλευρά της η Κέρκυρα, έδωσε μέτρα στον Αστέρα με στόχο να διαφυλάξει το σοβαρό προβάδισμα που απέκτησε με τον Τουράμ και κράτησε το «μηδέν» σχετικά εύκολα, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο φινάλε, με τον Τουράμ να έχει δύο διαδοχικά σουτ στο 91′ και να χάνει ευκαιρία για χατ-τρικ με τους Επτανήσιους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Κόντος, Ζαραδούκας, Ιωάννου, Σπίνουλας, Νίκιτς (82′ Γκομητσάρης), Ανδρεόπουλος (70′ Ναζίμ), Σιόντης, Έπσταϊν, Ζορμπάς (65′ Ντουαλά), Τουράμ

Αστέρας Τρίπολης: Κοζίτσκι, Σεφίλ (74′ Μάσα), Τσουκαλάς, Μπέρτος, Γιαννούλης, Ίγκορ, Χαμντανί (60′ Δημούτσος), Καλτσάς (60′ Στανισάβλιεβιτς), Νίκο Φερνάντες, Ιωαννίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση