HomeΚΡΗΤΗΠιάστηκαν με τα 40.000 ευρώ στο… χέρι οι απατεώνες με τα δήθεν τροχαία

Πιάστηκαν με τα 40.000 ευρώ στο… χέρι οι απατεώνες με τα δήθεν τροχαία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρπούς απέφεραν οι έρευνες της αστυνομίας για την εξυχνίαση της απάτης που σημειώθηκε προχθές στο Ρέθυμνο σε βάρος μίας 59χρονης.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, σύμφωνα με την καταγγελία της 59χρονης δύο άτομα την έκαναν να πιστέψει πως η κόρη της συμμετείχε σε τροχαίο και τους κατέβαλε 40.000 ευρώ.

Η γυναίκα-δράστης προσποιήθηκε την κόρη της 59χρονη που με λυγμούς και κλάματα της είπε πως προκάλεσε τροχαίο και σκότωσε ένα παιδί.

Αμέσως μετά της μίλησε και ο άνδρας-δράστης ο οποίος παρουσιάστηκε ως αστυνομικός ζητώντας από την 59χρονη 40.000 ευρώ σε μετρητά προκειμένου να μην οδηγήσει την κόρη της στη φυλακή.

Δύο Βούλγαροι πίσω από τις… τηλεφωνικές απάτες

Οι έρευνες της τοπικής αστυνομίας προχώρησαν με εντατικό ρυθμό για την εξυχνίαση της υπόθεσης κάτι που επιτεύχθηκε χθες.

Όπως διαπιστώθηκε πίσω από την απάτη βρίσκονται δύο άτομα από την Βουλγαρία, μία 40χρονη και ένας 43χρονος.

Οι αστυνομικοί χθες έκαναν «έφοδο» στο σπίτι της 40χρονης που διατηρεί στο Ρέθυμνο όπου εκεί βισκόταν ο 43χρονος συνεργός της, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των χρημάτων που είχαν αποσπάσει από την 59χρονη.

Πιο συγκεκριμένα είχε κρυμμένα 4.300 ευρώ ενώ την ίδια ώρα οι αρχές διαπίστωσαν ότι η 40χρονη είχε καταφέρει να διαφύγει από το Ηράκλειο και βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη.

Σε συνεργασία με τις αρχές της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και συνελήφθη η 40χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35.800 ευρώ.

Μάλιστα η 40χρονη επιχείρησε – ανεπιτυχώς – να διαφύγει και από την χώρα.

5 ακόμα απόπειρες εξαπάτησης

Τόσο η 40χρονη όσο και ο 43χρονος, σε συνεργασία με δύο ακόμα άτομα, επιχείρησαν με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία να εξαπατήσουν πέντε ακόμα ηλικιωμένους.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και δεν τα κατάφεραν.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση