HomeΚΡΗΤΗΑποτελέσματα από την ημερίδα για ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό από την Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Αποτελέσματα από την ημερίδα για ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό από την Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία, έντονο ενδιαφέρον αλλά και με έκδηλη την ανησυχία και τον προβληματισμό των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας «Ο ΤΑΛΩΣ» η ημερίδα ενημέρωσης για θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και εφάπαξ των ενστόλων.

Η ενημέρωση έγινε από το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο κ. Κατσιαμάκα Γιάννη, τον Γ΄ Αντιπρόεδρο κ. Δραγουδάκη Τάσο, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Καρακούδη Στέλιο και τον Ειδικό Γραμματέα σε θέματα οικονομικών – ασφαλιστικών – θεσμικών και θεμάτων προσωπικού κ. Πλατιά Κώστα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για τα θέματα αυτά Κώστας Πλατιάς προέβη σε μία λεπτομερή και κατατοπιστική ανάλυση – παρουσίαση  του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αναφερόμενος παράλληλα και στο νέο φημολογούμενο ειδικό μισθολόγιο των ένστολων.

HMERIDA1

Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, που με την αρχιτεκτονική που σχεδιάστηκαν μειώνουν επί τα χείρω το ποσό που αντιστοιχεί στο μέρος που αφορά την ανταποδοτική σύνταξη, αλλά και στην επικουρική σύνταξη και το νέο τρόπο υπολογισμού της επίσης, καθώς επίσης αναλύθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών και της επικουρικής σύνταξης, από τον οποίο προκύπτει επιβάρυνση στους εν ενεργεία συναδέλφους, μειώνοντας περαιτέρω το καθαρό ποσό που λαμβάνουν πέραν των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Το ενδιαφέρον των συναδέλφων μονοπώλησε ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος, όπου δόθηκαν παραδείγματα, καθώς και αναγνωρίσεις χρόνων όπως π.χ. μάχιμη πενταετία, στρατιωτική θητεία.

Πέρα από το κυρίως θέμα της ημερίδας αυτής δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν ερωτήματα για θέματα θεσμικά – υπηρεσιακά τα οποία απαντήθηκαν από το προεδρείο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Τέλος, λόγω του ενδιαφέροντος του συγκεκριμένου θέματος από το σύνολο των συναδέλφων μας, η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας επιφυλάσσεται όπως με την πρώτη ευκαιρία, στο εγγύς μέλλον, να προβεί σε ανάλογη ενημέρωση και στους άλλους νομούς της νήσου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση