HomeΚΟΣΜΟΣΤο Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε το πλούσιο σε πετρέλαιο Κιρκούκ

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε το πλούσιο σε πετρέλαιο Κιρκούκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που διεξάγονται σφοδρές μάχες στη Μοσούλη, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα πολλαπλές επιθέσεις στο Κιρκούκ, την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη στο βόρειο Ιράκ.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η επιχείρηση στο Κιρκούκ – που απέχει 235 μίλια βόρεια της Βαγδάτης – ξεκίνησε λίγο πριν την αυγή. Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση έδειξαν νεκρούς ή τραυματίες στους δρόμους της πόλης.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένοπλοι που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά επιτέθηκαν εναντίον κυβερνητικών κτιρίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση είχε ως στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας, καθώς και τα σημεία ελέγχου και τις μονάδες περιπολίας των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, σε άλλη πόλη στο βόρειο Ιράκ, το Ντιμπίς, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κατά σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζεται από ιρανική εταιρεία, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τρεις καμικάζι επιτέθηκαν κατά του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 06.00 τοπική ώρα, σκοτώνοντας 12 Ιρακινούς εργαζόμενους και 4 Ιρανούς τεχνικούς», δήλωσε ο δήμαρχος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση