HomeΚΡΗΤΗΞανά στο εδώλιο για τις 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος αθλητών του ο Ν. Σειραγάκης

Ξανά στο εδώλιο για τις 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος αθλητών του ο Ν. Σειραγάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά αναμένεται να καθίσει σήμερα, ο 52χρονος πρώην προπονητής και καθηγητής της Γυμναστικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νίκος Σειραγάκης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις συνολικά 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος αθλητών του στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση Σειραγάκη που αποκαλύφθηκε το 2011 είχε συγκλονίσει την Ελλάδα ολόκληρη και είχε προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια του παιδικού και νεανικού αθλητισμού.

seiragakis 2

Η δράση του πρώην προπονητή, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε εμφανιστεί προκλητικός και αμετανόητος στην πρώτη του δίκη, ήρθε στο φως με τη σύλληψή του, η οποία ήταν προϊόν πολύμηνης και ενδελεχούς έρευνας των διωκτικών αρχών της Κρήτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί για συνολικά 36 υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος αθλητών του, τους οποίους προπονούσε στο μπάσκετ.

Η πρωτόδικη ποινή του, δηλαδή τα 220 χρόνια κάθειρξης, τα οποία προέκυψαν μετά από συγχώνευση, είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στα ελληνικά δικαστικά χρονικά για υποθέσεις παιδεραστίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση