HomeΚΡΗΤΗΤρία ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα του κόσμου – Τα δύο στην Κρήτη!

Τρία ελληνικά αεροδρόμια στα χειρότερα του κόσμου – Τα δύο στην Κρήτη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε χρόνο ο δικτυακός τόπος sleepinginairports.net δημοσιεύει τη λίστα με τα 10 καλύτερα και 10 χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου. Για το 2016, στη λίστα με τα χειρότερα συμπεριλαμβάνονται τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Σαντορίνης και Χανίων για το 2016, σύμφωνα με ψηφοφορία των επιβατών που έγινε στον δικτυακό τόπο. Το αεροδρόμιο των Χανίων ψηφίστηκε ως το 6ο χειρότερο και του Ηρακλείου ως το 7ο, ενώ αμέσως πριν, σε ακόμα χειρότερη θέση (5η), επιλέχτηκε το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα, οι επιλογές έγιναν με βάση τις υπηρεσίες, την καθαριότητα, τον εξοπλισμό, τα τρόφιμα που προσφέρονται και τις τιμές τους.

Για το Ηράκλειο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παίρνει τον τίτλο του 7ου χειρότερου αεροδρομίου στον κόσμο εξαιτίας των ουρών για την εξυπηρέτηση των επιβατών, την έλλειψη κλιματισμού, που ταλαιπωρεί τον κόσμο, τις υπέρογκες, όπως τις χαρακτηρίζει, τιμές στα εστιατόρια και την κατάσταση στις τουαλέτες. Κάνει αναφορά ακόμα στο προσωπικό, θεωρώντας ότι δεν κάνει όσα πρέπει για να βελτιώσει την κατάσταση, ενώ προσθέτει πως υπάρχει πρόβλημα και με τον εξοπλισμό και τις άβολες καρέκλες!

“Αυτός είναι ένας θλιβερός τρόπος για να τελειώσεις μια επίσκεψη σε ένα όμορφο νησί”, σημειώνει η ηλεκτρονική σελίδα, ενώ κάνει αναφορά και σε πρόταση επιβάτη να γκρεμιστεί αυτό το αεροδρόμιο και να χτιστεί κάπου αλλού ένα άλλο!

Για το αεροδρόμιο των Χανίων οι διαπιστώσεις είναι ανάλογα προβλήματα, προσθέτοντας ότι για τον επιβάτη που φτάνει είναι χαοτικές οι διαδικασίες ασφαλείας, ενώ τα πράγματα δε βελτιώνονται μόλις φύγει από αυτό, καθώς για να προμηθευτεί ένα σάντουιτς, το οποίο αναφέρει ως μέτριο, πρέπει να πληρώσει πέντε φορές ακριβότερα από μια κανονική τιμή. Οι επιβάτες αναφέρονται ακόμα στην έλλειψη εξοπλισμού και καθισμάτων, που προσθέτει κούραση, έλλειψη κλιματισμού και γενικά συνθήκες όχι ιδιαίτερα καλές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το σχόλιο επιβάτη που σημείωσε ότι έπρεπε να περιμένει μια ώρα στην ουρά για την κάρτα επιβίβασης, 20 λεπτά για να δώσει τις αποσκευές και άλλα 15′ για να περάσει τον έλεγχο πριν την επιβίβαση!

Στη λίστα των 10 χειρότερων αεροδρομίων του κόσμου, πρώτο και χειρότερο είναι το αεροδρόμιο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, δεύτερο το Τζούμπα στο νότιο Σουδάν, το Port Harcourt στη Νιγηρία, ακολουθεί της Τασκένδης, στο Ουζμπεκιστάν, τα 3 ελληνικά αεροδρόμια (Σαντορίνης, Χανίων, Ηρακλείου), στην 8η θέση το Simón Bolívar της Βενεζουέλας, στην 9η το Λούτον του Λονδίνου και στη 10η το Κατμαντού του Νεπάλ.

Στη λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης τα δυο διεθνή αεροδρόμια της Κρήτης “φιγουράρουν” σε ακόμα χειρότερη θέση.

Στην πρώτη και χειρότερη θέση είναι το αεροδρόμιο Σαντορίνης και ακολουθούν των Χανίων και του Ηρακλείου, ενώ στην τέταρτη είναι το αεροδρόμιο Λούτον στην Αγγλία και στην πέμπτη της Ρόδου. Ακολουθούν, το Beauvais-Tille στη Γαλλία, τα αεροδρόμια Tegel και Schönefeld στο Βερολίνο, το Stansted του Λονδίνου και στη 10η θέση το αεροδρόμιο της Ρώμης.

Να σημειωθεί ότι στη λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης βρίσκεται στην 8η θέση το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ το Singapore Changi Airport κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο για μια ακόμη φορά.

ependisinews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση