HomeΚΟΣΜΟΣΚατάπαυση πυρός σήμερα στο Χαλέπι για να το εγκαταλείψουν πολίτες και μαχητές

Κατάπαυση πυρός σήμερα στο Χαλέπι για να το εγκαταλείψουν πολίτες και μαχητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών αναμένεται να εφαρμοστεί σήμερα στο πολύπαθο Χαλέπι της Συρίας, όπως έχει ανακοινώσει η Ρωσία, ώστε πολίτες αλλά και μαχητές να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Νωρίτερα η Μόσχα τόνισε πως οι επιθέσεις από τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση σταμάτησαν δύο ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Επίσης παρέτεινε τη διάρκεια της σημερινής κατάπαυσής του πυρός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω εφαρμογή του μέτρου.

Ωστόσο μια ισχυρή οργάνωση τζιχαντιστών αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις πολιορκούμενες και υπό τον έλεγχο των ανταρτών περιοχές στα ανατολικά της πόλης.

Τον περασμένο μήνα η συριακή κυβέρνηση περικύκλωσε τις οργανώσεις των ανταρτών και εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας. Από τότε περισσότεροι από 2700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στους βομβαρδισμού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.,

Δυτικοί ηγέτες δεν αποκλείουν οι αεροπορικές επιδρομές Ρωσίας και Συρίας στο Χαλέπι να αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Αυτό επανέλαβε χθες και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χθες βράδυ, στις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε τα χτυπήματα «απάνθρωπα» ενώ η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές με τον Πούτιν να λέει πως είναι «ρητορικές» και δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα στη Συρία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση