HomeΚΡΗΤΗΑύριο η πολύκροτη δίκη για τον Β. Γιακουμάκη – Στο… σκαμνί και ο Μαρκογιαννάκης

Αύριο η πολύκροτη δίκη για τον Β. Γιακουμάκη – Στο… σκαμνί και ο Μαρκογιαννάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα τα βλέμματα θα είναι αύριο στραμμένα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων όπου αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τα βουλεύματα στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν – μεταξύ άλλων –ο πρώην διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης, η καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαπέτρου, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το κατηγορητήριο

Καταπέλτης είναι το κατηγορητήριο καταλογίζει στους υπευθύνους της σχολής ότι συγκάλυπταν τους οκτώ σπουδαστές  – που είναι γνωστοί και ως σκληρή ομάδα των Κρητικών».

Στα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτονται τα 10 μαρτύρια του άτυχου 20χρονου στο δωμάτιο 212 της Γαλακτομικής ή στους διαδρόμους  της σχολής για περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι της σχολής, ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ γνώριζαν επίσης ότι είχαν προκαλέσει και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον άτυχο σπουδαστή, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για πειθαρχική διερεύνηση και τιμωρία.

Επιπλέον, ο πρώτος κατηγορούμενος, διευθυντής τότε της σχολής, ουδέποτε συγκάλεσε το πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει τα καταγγελλόμενα και να επιβάλλει στους εμπλεκόμενους πειθαρχική ποινή. Επίσης, η καθηγήτρια, υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, ουδέποτε ζήτησε τη σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου βάσει κατηγορητηρίου.

Τηλεφωνική παρέμβαση

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο διευθυντής της σχολής και η υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, «προκειμένου να εξασφαλίσουν στους φοιτητές αυτούς τη δυνατότητα να παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών 2013-2014 και 2014-2015 οικότροφοι στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και να απολαμβάνουν δωρεάν στέγαση και διατροφή, χωρίς να τη δικαιούνται, καθώς δεν τηρούσαν τις υποχρεώσεις διαμονής και θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί από αυτήν, προς βλάβη του Δημοσίου, που επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, τη διατροφή και την εκπαίδευσή τους, αλλά και προς βλάβη των συμφοιτητών τους και ιδίως του Ευάγγελου Γιακουμάκη, την εκπαίδευση και τη διαβίωση των οποίων δυσχέραναν ουσιωδώς, παρέβησαν το υπηρεσιακό τους καθήκον».

Ως ηθικό αυτουργό στην περίπτωση συγκάληψης ενός εκ των οκτώ σπουδαστών, κατηγορεί η Δικαιοσύνη τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που φέρεται ότι έκανε τηλεφωνικώς παρέμβαση στον διευθυντή της σχολής υπέρ του νεαρού.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι λέει το κατηγορητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση