HomeΚΟΣΜΟΣΕπίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου ο δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα

Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου ο δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου, οργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη τελετή αναγόρευσης του διακεκριμένου δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, Γεώργιου Μπίζου, σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής.

Την τελετή θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος και θα κάνει την περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου Σάββας Κατσικίδης, θα αναγνώσει το σχετικό Ψήφισμα. Για το έργο, την προσωπικότητα και τη δράση του τιμώμενου θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Νομικής Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους.

Ο τιμώμενος Γεώργιος Μπίζος θα μιλήσει δίνοντας έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και δη της Κύπρου, σε συσχέτιση με αυτά της Νοτίου Αφρικής. Η περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου θα γίνει από τον πρύτανη.

Ο Γεώργιος Μπίζος διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης του Νέλσον Μαντέλα από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, καθώς και άλλων πολιτικών κρατουμένων. Οι δυναμικές του αντεξετάσεις προς τους βασανιστές και δολοφόνους του ρατσιστικού τότε κράτους, τον έχουν αναδείξει σε μια μεγάλη νομική φυσιογνωμία. Ο διακεκριμένος νομικός συνεχίζει ακούραστα μέχρι και σήμερα να προσφέρει δωρεάν τις νομικές του συμβουλές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση