HomeΚΡΗΤΗΨηφίστηκε η τροπολογία στη βουλή για τους 90 συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Ψηφίστηκε η τροπολογία στη βουλή για τους 90 συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων εργασίας στους 90 συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με ανακοίνωσή της εκφράσει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή που δίνει «ανάσα» στις οικογένειες των 90 εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΚΗ αναφέρει χαρακτηριστικά:

« Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από το ΕΚΗ, το οικείο Σωματείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και  τον Δήμο Ηρακλείου προς την Κυβέρνηση και μετά από παρέμβαση ορισμένων τοπικών Βουλευτών.  Ο αρμόδιος Υφυπουργός κατέθεσε σήμερα τροπολογία στην Βουλή,  η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.  Με την τροπολογία θεσμοθετείται η παράταση των Συμβάσεων Εργασίας για  τους 90 οκτάμηνων Συμβάσεων  εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την παράταση των συμβάσεων εργασίας των εν λόγο εργαζομένων μέχρι 31/12/2017. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είχε τονίσει την αναγκαιότητα της παράτασης των συμβάσεων,  που δεν αφορά μόνο την διατήρηση των θέσεων εργασίας,  αλλά παράλληλα καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί  ότι στην τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα από τη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο, ΟΤΑ, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατά ΝΔ, Ποτάμι, ενώ παρών δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι, ότι οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας και θεωρούμε ότι η λύση στο μείζονος σημασίας πρόβλημα της καθαριότητας είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση