HomeΚΡΗΤΗΕγκαινιάστηκε η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού του Κρουσώνα

Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού του Κρουσώνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, εγκαινιάστηκε η μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Κρουσώνα, προϋπολογισμού 2.200.000 € με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, που ικανοποίησε ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων και με το οποίο δίνεται οριστική λύση στη διάθεση των λυμάτων του οικισμού. Παράλληλα, με τη νέα μονάδα βελτιώνεται η καθημερινότητα των κατοίκων, προστατεύεται το περιβάλλον ενώ θα τροφοδοτούνται με νερό άρδευσης οι καλλιέργειες μιας μεγάλης γεωργικής έκτασης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και αυτή η μονάδα βιολογικού καθαρισμού είναι αθόρυβη και λειτουργεί με εξαιρετικά χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, στον χαιρετισμό του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στα εγκαίνια ενός ακόμα σημαντικού έργου για το Μαλεβίζι, ενός έργου που αποτελούσε πολύχρονο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού: Της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Κρουσώνα!

Μιας μονάδας χωρίς θορύβους, αξιόπιστης, κατασκευασμένη με αισθητική προσαρμογή στο χώρο, σεβασμό στο περιβάλλον και με χαμηλές απαιτήσεις σε λειτουργία και συντήρηση. Κι όλα αυτά, με ελάχιστο κόστος για τους δημότες.

viologikos-krousona-1

Φίλες και φίλοι, έχουμε δει και γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τα οφέλη από την λειτουργία κάθε μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Οφέλη που έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Και ήταν βασικός μας στόχος να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες στον τόπο μας.

Το Καβροχώρι, τα Καλέσα, η Ροδιά, η Τύλισος, το Φόδελε, η Μονή και το Κεραμούτσι, απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη από την λειτουργία αντίστοιχων μονάδων.

Ολόκληρη η περιοχή του οικισμού Γαζίου, απέκτησε τις απαραίτητες υποδομές σε δίκτυα ακαθάρτων και αντλιοστάσια, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, ο υπόγειος υδροφορέας και η πανέμορφη παραλία της Αμουδάρας.

Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Αγίας Πελαγίας έχει δημοπρατηθεί, ενώ στο άμεσο διάστημα θα δημοπρατηθούν και τα δίκτυα ακαθάρτων αλλά και ομβρίων. Δίκτυα που θωρακίζουν την Αγία Πελαγία από τα πλημμυρικά φαινόμενα που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει τους κατοίκους του οικισμού κατά το παρελθόν.

Για το Μάραθος, τις Γωνιές και το Αστυράκι έχουν υποβληθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για χρηματοδότηση, ενώ για την μονάδα που θα καλύψει τον Σάρχο και την Κιθαριδα, η μελέτη είναι ολοκληρωμένη.

Έτοιμες είναι επίσης οι μελέτες για το Καμάρι, όπου έχουμε περιβαλλοντική αδειοδότηση και έχουμε αγοράσει το οικόπεδο για την εγκατάσταση της μονάδας.

viologikos-krousona-2

Για τις Κορφές και το Λουτράκι τέλος, αναζητούμε τον κατάλληλο χώρο για να προχωρήσουμε το έργο.

Όπως βλέπετε, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 6 χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μέσα σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης, εδώ στο Μαλεβίζι δεν καταθέτουμε τα όπλα.

Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή, προσπαθούμε με έργα ανάπτυξης και υποδομών να ενισχύσουμε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Πραγματοποιήσαμε και πραγματοποιούμε έργα που βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων των πόλεων και των χωριών μας, αλλά και των επισκεπτών του τόπου μας. Εργαζόμαστε με πρόγραμμα και μεθοδικότητα προς αυτή την κατεύθυνση και δόξα το Θεό, τα καταφέρνουμε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό.

Αυτό βέβαια δεν μας κάνει να επαναπαυτούμε, τουναντίον, συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για την ανάπτυξη του Μαλεβιζίου. Χωρίς υπερβολές και άσκοπες ενέργειες, με πολλές, ισχυρές και αγαστές συνεργασίες με τους συναρμόδιους φορείς, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη – έστω – αισιοδοξία.

viologikos-krousona-3

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα και ενώπιων σας να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού του Κρουσώνα:

Τους πρώην Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Αλεξιάδη και Ανδρεαδάκη, τη νυν Γενική Γραμματέα κ. Φωτονιάτα, τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Μαμαλούκα και την κ. Θωμαή Κωστούλα για την σημαντική συμβολή τους.

Την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη που είναι πάντα δίπλα μας. Την Διεύθυνση Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Την Διεύθυνση Δασών, την Υγειονομική υπηρεσία, καθώς και τις Αρχαιολογικές υπηρεσίες για την πολύτιμη βοήθειά τους. Να ευχαριστήσω επίσης τους πρώην Δημάρχους Κρουσώνα, Θέμη Τζουλιαδάκη και Γιάννη Δρακουλάκη για την προεργασία που είχαν κάνει και την σύλληψη της ιδές του βιολογικού καθαρισμού.

Πολλά μπράβο επίσης αξίζουν σε όλα τα στελέχη, αιρετά και υπηρεσιακά, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης αποχέτευσης Μαλεβιζίου. Όλοι οι συνεργάτες μου της ΔΕΥΑΜ, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καταφέρνουν να ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία και να έχουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ!»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, ο Πρόεδρος του οικισμού Φώτης Τρυπιδάκης και μέλη του τοπικού συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Κρουσώνα και πλήθος κόσμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση