HomeΚΡΗΤΗΔημόσιο φορέα στην ακτοπλοΐα εξήγγειλε από τα Χανιά, ο Θ. Δρίτσας

Δημόσιο φορέα στην ακτοπλοΐα εξήγγειλε από τα Χανιά, ο Θ. Δρίτσας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με στόχο τον επανασχεδιασμό και τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας εξήγγειλε από τα Χανιά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα το ακτοπλοϊκό δίκτυο.

Στον διάλογο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και η τοπική αυτοδιοίκηση και η πρωτοβουλία έχει ωριμάσει, είπε ο κ. Δρίτσας και εξήγγειλε επίσης τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό δίκτυο και θα παρεμβαίνει όποτε κρίνεται αναγκαίο, κάτι που τώρα κάνει το υπουργείο σε πολλές περιπτώσεις.

Όπως ανέφερε, για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά.

Στα θέματα που θα εξετασθούν στον διάλογο ο υπουργός περιέλαβε αυτά των αγόνων γραμμών και του κόστους, των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και το θέμα του μεταφορικού ισοδυνάμου, εφόσον βέβαια βρούμε, όπως είπε, ποιος θα αναλάβει το κόστος.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση