HomeΚΡΗΤΗΕργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας από τα ΑμεΑ δρόμων του Ηρακλείου

Εργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας από τα ΑμεΑ δρόμων του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της τεχνικής του υπηρεσίας, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια λήψης των κατάλληλων μέτρων για να εξασφαλιστεί στα ΑμεΑ πρόσβαση ισότιμη με τους υπόλοιπους δημότες, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση και εξάλειψη των εμποδίων στην προσβασιμότητα, ξεκινώντας από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

rampes amea 2

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα,  κατόπιν αυτοψίας των στελεχών της υπηρεσίας και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και σε συνεργασία με συμπολίτες μας με κινητική αναπηρία, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους,  με ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου κλπ.

rampes amea 4

Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός προβλέπει περαιτέρω την προμήθεια και εγκατάσταση βοηθητικού εξοπλισμού,  ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε παραλία του δήμου, η εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς σχεδιασμένων για παιδιά με αναπηρίες σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας και η εξασφάλιση επιπλέον θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης.

rampes amea 5

Ο Δήμος Ηρακλείου παρακαλεί τους δημότες να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ώστε οι συνδημότες μας με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως των δικαιωμάτων τους.  Για να επιτύχουμε την καταγραφή όλων των σημείων που επιδέχονται βελτίωση αναμένουμε σχετικές υποδείξεις και προτάσεις προς την τεχνική υπηρεσία (με ακριβή περιγραφή θέσης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή/και στο τηλέφωνο 2813409890.

rampes amea

rampes amea 7

rampes amea 6

Διαφήμιση
Διαφήμιση