HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈκρηξη στον παγκόσμιο τουρισμό βλέπει η Visa: 50% περισσότεροι ταξιδιώτες το 2025

Έκρηξη στον παγκόσμιο τουρισμό βλέπει η Visa: 50% περισσότεροι ταξιδιώτες το 2025

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον των παγκόσμιων ταξιδιών άκουσαν από τους εκπροσώπους της Visa οι συμμετέχοντες σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των διεθνών ταξιδιωτών τα επόμενα 10 χρόνια θα αυξηθεί κατά 50%, προσεγγίζοντας τα 1,8 δισ. το 2025 από 1,2 δισ. το 2015.

Όπως είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Visa, Wayne Best, τρεις παράγοντες ωθούν αυτήν την παγκόσμια έκρηξη στα ταξίδια:

Ο πρώτος: Η μαζική αύξηση της μεσαίας τάξης στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η Visa εκτιμά ότι 280 εκατομμύρια νοικοκυριά θα ταξιδεύουν διεθνώς από το 2025, με τις αναδυόμενες αγορές να αντιπροσωπεύουν το 45% των ετήσιων ταξιδιωτικών δαπανών παγκοσμίως, ύψους 1,5 τρισ.δολαρίων. Λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού το κόστος του ταξιδιού θα μειώνεται τα επόμενα χρόνια και σε αυτό το κόστος θα μπορούν να ανταποκριθούν τα μισά νοικοκυριά του κόσμου.

Ο δεύτερος λόγος: Η γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα ταξιδεύουν μέχρι τα 70 τους και, μάλιστα, επιλέγοντας πιο ακριβά ταξίδια από τους νεότερους.

Ο τρίτος λόγος: Η τεχνολογία και η πιο εύκολη συνδεσιμότητα των προορισμών διευκολύνουν την αύξηση των ταξιδιών. Για παράδειγμα ανέφερε τα απευθείας αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ απομακρυσμένων προορισμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προσθέσει από το 2011 πάνω από 2.500 τέτοιες απευθείας πτήσεις. Η τεχνολογία, εξάλλου, καθιστά πιο εύκολη και άνετη την κράτηση, με αποτέλεσμα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές να φαίνονται πιο οικείες και προσιτές, παρακινώντας το ενδιαφέρον για διεθνή ταξίδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση