HomeΚΡΗΤΗΜε λαμπρότητα στον Άγιο Μηνά η χειροτονία σε Επίσκοπο του Κύριλλου Διαμαντάκη

Με λαμπρότητα στον Άγιο Μηνά η χειροτονία σε Επίσκοπο του Κύριλλου Διαμαντάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελείται σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η χειροτονία σε Επίσκοπο του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου. Χθες το απόγευμα, είχε προηγηθεί η τελετή του Μεγάλου Μηνύματος σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Με την λαμπρή τελετή της χειροτονίας, ολοκληρώνεται επί της ουσίας η πρώτη φάση της διαδικασίας για την πλήρωση του κενού που άφησε στη Μητρόπολη της Ιεράπετρας και της Σητείας η αιφνιδιαστική κοίμηση του κυρού Ευγενίου.

Αμέσως μετά την χειροτονία θα χρειαστεί η Εκκλησία της Κρήτης να περιμένει το ΦΕΚ όπου θα αναγράφεται η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια θα οριστεί και τυπικά πλέον η ημερομηνία της ενθρόνισής του κ. Κύριλλου Διαμαντάκη στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

kyrillos diamantakis

Για τους κατοίκους της Ιεράπετρας που θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν διά ζώσης την τελετή της χειροτονίας του νέου τους Μητροπολίτη, ο δήμος Ιεράπετρας είχε φροντίσει ώστε να αναχωρήσουν στις 7:00 το πρωί από το ΚΤΕΛ Ιεράπετρας λεωφορεία με προορισμό το Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, στα μέσα της βδομάδας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και όλοι οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κρήτης – ανάμεσά τους και ο νεοχειροτονηθείς Ιεραπύτνης και Σητείας – θα μεταβούν στο Φανάρι για τα 25 χρόνια της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον πατριαρχικό θρόνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση