HomeΚΡΗΤΗΜε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για την κινηματογραφική ληστεία στο Creta Maris

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για την κινηματογραφική ληστεία στο Creta Maris

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris και την κινηματογραφική σύλληψη των δραστών μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των επικίνδυνων κακοποιών και των ανδρών της αστυνομίας το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2015.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και της πρώτες καταθέσεις των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση, του 30χρονου Κρητικού – που φέρεται να είναι και ο «εγκέφαλος» –του Αρμένιου και της Βουλγάρας.

Ο 30χρονος φαίνεται πως παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στις δύο ληστείες και τη μία απόπειρα που είχαν γίνει στο νομό Ηρακλείου, σε ένα κοσμηματοπωλείο, σε σούπερ μάρκετ αλλά και στο Creta Maris, ενώ ο Αρμένιος συγκατηγορούμενός του ισχυρίστηκε ότι συμμετοχή μόνο στη ληστεία του Creta Maris.

CRETA MARIS lhsteia

Η σημερινή διαδικασία θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι ξεπερνούν τους 50.

Την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που είχαν «χτυπήσει» οι ληστές το καλοκαίρι του 2014, ο οποίος επισήμανε ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δύο βασικούς κατηγορούμενος από το σωματότυπό τους, τις κινήσεις και τη φωνή τους.

CRETA MARIS lhsteia2

Διαφήμιση
Διαφήμιση